Otroci pojejo, Cirkulane: V polfinale sta napredovala Iva in Vito
Družba
Tipografija

Za mlade pevce, ki prihajajo iz občine Cirkulane in obiskujejo matično OŠ Cirkulane-Zavrč, lahko rečemo, da so že stari znanci projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Pohvalijo pa se lahko že tudi z zmago v tem projektu.

Tudi letos so se predizbora, ki je potekal v studiu Radia Ptuj, udeležili z namenom, da se že v samem začetku tekmovanja kar najbolje izkažejo. Pevcem, ki ta oder projekta, ki spodbuja petje slovenskih pesmi, že dobro poznajo, so se v novi sezoni pridružili tudi nekateri novi, kar je samo dokaz več, da v njem radi sodelujejo, da se želijo pokazati in izpiliti svoj glasbeni talent. Morda pa jih bomo nekoč slišali tudi na velikih odrih. Po odločitvi komisije bosta na polfinalnem odru sedme sezone pevske talente iz občine Cirkulane predstavljala: Iva Pisanec z Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje v mlajši kategoriji, v starejši pa Vito Maučič s skladbo Alexa Volaska Nad Ljubljano se dani ob lastni spremljavi na kitaro.

Občina Cirkulane se zaveda pomena tega projekta za pevske talente, zato ga tudi podpira. Sicer pa ima petje v tem okolju že dolgo tradicijo, od leta 1899 po podatkih KD Cirkulane. Županja Antonija Žumbar je povedala: „Vesela sem, da je naš štajerski radio pred leti začel ta projekt. Priključila se mu je tudi občina Cirkulane s šolo Cirkulane-Zavrč. Želimo si, da bi tudi vnaprej naši mladi osvojili slovensko pesem kot tisto glavno pesem v svojem življenju in da bi se v Cirkulanah še naprej pelo. Tako kot se je nekoč, ko sta delovala dva pevska zbora. Zato projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo podpiramo z vsem srcem. Želimo si, da bi mladi osvojili pevske veščine. Skozi nastope že tako in tako dokazujejo, da so že pravi mali profesionalci. Zasluge pri tem ima tudi šola, ki jih tudi pomaga pripravljati nanje. Zelo lepo pojejo. Želim jim veliko užitkov ob nastopanju.“

Nastope mladih pevskih talentov si je po novem mogoče ogledati tudi na TV Veseljak vsako soboto dopoldne. Sicer pa jim lahko prisluhnemo ob sredah na valovih Radia Ptuj med 18. in 19. uro, občasno tudi med 19. in 20. uro, posnetki pa so na ogled na Facebook in YouTube profilu Radia Ptuj.

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300