Ptuj: 25 let Kluba tajnic in poslovnih sekretark
Družba
Tipografija

Dobra tajnica je pomemben steber menedžmenta.

19. april 1996 je za članice Kluba tajnic in poslovnih sekretark Ptuja praznični dan. To je dan ustanovnega zbora petega slovenskega kluba tajnic, ki je kot prvi nastajal v Podravju.Pobudnica za njegovo ustanovitev je bila Silvestra Brodnjak. Prazničnega srečanja ob 25-letnici kluba zaradi covid razmer članice niso organizirale, je povedala Brodnjakova in dodala, da je zanjo 19. april vsako leto praznik. „Ponosna sem, da nadaljujete svoje delo tam, kjer smo mi, tisti, ki smo gradili temelje, prepustili vajeti v mlajše roke. Počaščena sem, da sem še vedno del našega kluba, ki ima sedaj sodobno ime; kot se je s časom spreminjala in posodabljala vloga tajnice. Postale ste poslovne sekretarke, asistentke in podobno. Jaz vedno na kratko rečem, da ste desne in velikokrat tudi leve roke vaših direktorjev, ravnateljev, županov, predsednikov uprav, menedžerjev ...“ Poleg Brodnjakove sta častni članici kluba tudi Justina Veselič in Zora Pliberšek. V 25 letih so klub vodile Edita Mazera, Zora Pliberšek in Martina Jakomini.

Želijo si povečati članstvo

Sedanji predsednici Sonji Hliš teče tretji mandat. Najbolj si želi, da bi se povečalo število članic, da bi se v klub začele vključevati mlajše članice, ki opravljajo delo tajnice, sekretarke asistentke, vodje pisarn in drugih podobnih poklicev v poslovni asistenci, saj se poklic tajnice in poslovnega sekretarja drastično spreminja, kot se spreminja tudi nabor delovnih nalog in sam delokrog dela. Sploh pa je to poklic, ki zahteva izjemno dobre organizacijske sposobnosti, obvladanje komunikacije, informacijskih sistemov, veliko znanja iz kadrovanja, prava, financ, marketinga, tujih jezikov in seveda slovenskega jezika.

Na fotografiji sta Sonja Hliš, predsednica Kluba tajnic in poslovnih sekretark Ptuja in okolice, ter Silvestra Brodnjak, pobudnica za ustanovitev kluba.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300