Kje bo moj otrok med poletnimi počitnicami?
Družba
Tipografija

Še dva tedna nas loči do konca šolskega leta, ko se bodo začele šolske počitnice. Veliko staršev že razmišlja o tem, kdo bo pazil na tiste najmlajše iz prve triade, ko bodo oni v službi. Vsi namreč nimajo možnosti varstva pri starih starših, zato iščejo druge rešitve. Nekatere občine Spodnjega Podravja so to težavo že prepoznale, zato financirajo poletno počitniško varstvo najmlajših otrok. Staršem je tako omogočeno brezplačno varstvo otrok, za katerega poskrbijo usposobljeni izvajalci.

Mestna občina Ptuj to poletje organizira brezplačno poletno počitniško varstvo – namenjeno vsem otrokom, ki so v šolskem letu 2019/2020 vključeni v prvo triado osnovne šole in imajo stalno prebivališče v mestni občini Ptuj. V proračunu so v ta namen zagotovili 15.000 evrov. Namen počitniškega varstva je omogočiti otrokom prijetno in nepozabno preživeto poletje. »Naša želja je, da svoj prosti čas izkoristijo kakovostno preko različnih športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic. Za pester program in zabavno športno poletje bodo poskrbeli animatorji in animatorke Brata Malek, športno-cirkuško društvo Eleja,« so sporočili s ptujske občine.

Za otroke so pripravili zanimiv nabor najrazličnejših športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic, ki jih bodo izvajali usposobljeni učitelji, vaditelji, animatorji. Vsi imajo potrjene in obnovljene licence za izvajanje športnih in obšportnih aktivnosti.

Program se bo izvajal v Športni dvorani Mladika, športni telovadnici Mladika, na Mestnem stadionu Ptuj in spremljevalnih športnih objektih. Število otrok, udeleženih v počitniško varstvo, je omejeno na največ 100 otrok na teden.

Počitniško varstvo bo organizirano v času poletnih počitnic, in sicer od 29. 6. 2020 do 28. 8. 2020 (9 tednov), med 7. in 15. uro oziroma največ do 15.30. Kosilo in malica je treba doplačati v višini 30 evrov. Prijava je obvezna, in sicer na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Otroci potrebujejo le čisto športno obutev, športna oblačila in plastenko za pijačo.

CID Ptuj: Tudi letos številne izobraževalne vsebine

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300