Podravje: Kako globoko bo treba seči v žep za nakup vstopnic na kopališčih
Družba
Tipografija

Številni osvežitev v vročih poletnih dneh poiščejo v termalnih kopališčih. Z njimi je posebej bogat vzhodni del Slovenije, kjer so nahajališča izvirov termalne vode. Ob njih so skozi desetletja zrasli turistični kompleksi z bazeni s termalno vodo, nočitvenimi kapacitetami ter atrakcijami za preživljanje prostega časa, od tematskih naselij in različnih doživljajskih parkov na in ob vodi.

Enodnevno preživljanje prostega časa v termalnih središčih je zanimivo za vse generacije, morda še najbolj za mladino in starejše iz okoliških krajev, ki so jim toplice zaradi bližine tudi dostopnejše kot morje. Pobrskali smo po cenikih nekaterih termalnih kopališč in preverili, kako globoko je za enodnevno kopanje treba seči v žep.

Ptuj, Mala Nedelja in Sv. Martin

V Termah Ptuj boste za celodnevno kopanje v zunanjem termalnem parku čez teden odšteli 15,6, ob koncu tedna in praznikih pa 17 evrov. Otroške, dijaške-študentske in upokojenske vstopnice so cenejše. Čez teden stanejo 10,4, 14 in 11,6 evra, ob koncu tedna pa 11,6, 15,4 ter 10,4 evra. Možno je kupiti družinsko vstopnico, ki za dva odrasla in dva otroka stane 44, ob koncu tedna in praznikih 49 evrov. Za celodnevno vstopnico s kosilom boste odšteli 20,4 evra, čez vikend evro in pol več.

V Biotermah Mala Nedelja je cena vstopnice za odraslega za celodnevno kopanje 11 evrov, za upokojence 90 centov manj in otroke 8,7 evra. Družinska vstopnica za dva otroka in dva odrasla stane 36 evrov, kopanje s kosilom 18,30 evra, za upokojence je cena 17 evrov.

Za vstop v Terme Sv. Martin, ob slovensko-hrvaški meji, imajo dvojne vstopnice, za vodni park in vodni park z dodatno ponudbo. Cena celodnevne vstopnice za odraslega je 10,5 in 13,5 evra, ob koncu tedna ter praznikih pa 12 in 15 evrov. Otroške, študentske in upokojenske vstopnice stanejo 8 in 9 evrov, ob koncu tedna so dva evra in pol dražje. Cena družinske vstopnice je 19,5 in 37 evrov, ob koncu tedna 27,5 ter 44 evrov.

Kakšne so cene v Termah Čatež in Podčetrtku

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300