Ptujčani v mednarodnem vodniku Gault&Millau 2021
Družba
Tipografija

V letu, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija, je dobila že tretji uveljavljeni mednarodni gastronomski vodnik Gault&Millau 2021. Kot je ob letošnji izdaji poudarila Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, k prepoznavnosti Slovenije kot destinacije turističnih gastronomskih doživetij pomembno prispevajo tudi ugledni gastronomski vodniki.

V svoji tretji slovenski izdaji vodnik Gault&Millau poleg najboljših restavracij predstavlja tudi kulinarična zbirališča, vinarje in pivovarje ter nabor avtohtonih slovenskih živilskih izdelkov, ki imajo ustrezno slovensko ali evropsko zaščito. Zagotovo pa gre za vodnik, ki bo za vse, ki želijo odkrivati in uživati v slovenski gastronomski ponudbi, najboljši kažipot do najkakovostnejših ponudnikov.

Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija, pa je ob izidu letošnjega vodnika še posebej poudarila, da se z njim klanjamo prizadevanjem, odrekanju in trudu gostincev, njihovi strasti in prednosti, ki jih kljub težkim razmeram ženejo naprej, k doseganju še boljših rezultatov. Čestita vsem, ki predstavljajo bogate in raznolike okuse Slovenije tako na krožniku kot v kozarcu.

Že prvo leto izida gastronomskega vodnika Gault&Millau v letu 2019 je imel tudi Ptuj svoja predstavnika. Kot prva gostilna se je vanj uvrstila Gostilna Grabar, od vinarjev pa je ta čast pripadla vinarju, vinogradniku, enologu Bojanu Kobalu. Po treh izdajah sta še vedno v družbi najboljših, kar potrjuje njuno kakovost, saj je le kakovost pot do uspeha, za uspešno podjetniško, turistično in osebno zgodbo, kot umetnost kreiranja kulinaričnih in vinskih okusov. Zgodba gostilne Grabar je zgodba avtorske kuhinje, ki temelji na lokalno pridelani surovini, kot so vina Kobal (Kobal Wine Estate) kreacija vinskih okusov, ki prihajajo iz kakovostno prestižne destinacije Haloze. V letošnji tretji izdaji vodnika Gault&Millau je tudi gostilna Ribič, ki je priljubljeno zbirališče gurmanov, predvsem pa ljubiteljev ribjih jedi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300