Ptuj: 19 anonimk o mobingu v bolnišnici razjezilo zaposlene
Družba
Tipografija

Zdravstveni delavci, zaposleni na kirurškem oddelku Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, so se po več mesecih molka oglasili in predstavili svoja stališča o anonimkah na račun dela na oddelku. Nesprejemljivo se jim zdi, da se nekdo z žaljivkami in osebnimi obtožbami na račun vodstva bolnišnice podpisuje kot „zaposleni“. Od takšnega načina komunikacije se je absolutno distanciralo več kot 95 % vseh zaposlenih, od zdravnikov do medicinskih sester in administratork.

V petih mesecih je pisec namreč bolnišnici poslal 19 anonimnih dopisov z več ali manj enako vsebino. Zadeve je pod drobnogled vzela tudi zdravstvena inšpekcijska služba, inšpektorat za delo, pa tudi policija, saj so bili nekateri dopisi podpisani. Izkazalo se je, da z lažnimi imeni.

„Vse skupaj se je začelo le dan za tem, ko je bila odpuščena takratna glavna medicinska sestra oddelka. Tudi pisec je kar nekaj vsebine namenil prav temu, češ da je bila odpuščena brez utemeljenega razloga. Kirurški oddelek po odhodu glavne sestre dela dobro, “ pravi Anica Užmah, direktorica ptujske bolnišnice in dodaja: »Manjšina, ki se v pismih podpisuje kot zaposleni, očitno z odločitvijo o zamenjavi vodje zdravstvene nege ni zadovoljna.«

Prav na račun Užmahove in na račun dela strokovnega direktorja bolnišnice Teodorja Pevca ter pomočnice direktorice za zdravstveno nego Natalije Galinec leti večina očitkov iz anonimk. Nekaj smo jih prejeli tudi v naše uredništvo. »Gre za pisma z neosnovano, neresnično in prevečkrat žaljivo vsebino, ki škodijo ugledu bolnišnice. Razumnih in smiselnih odgovorov na očitke in vprašanja v anonimkah sploh ni mogoče podati. Na krivičen napad in žalitve pa se bomo imenovani osebno ustrezno odzvali,« je jasna Užmahova.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300