Sveta Trojica: Zdravilni park z 20 energetskimi točkami
Družba
Tipografija

Nobena skrivnost ni, da so naši predniki cerkve in kapelice postavljali na mestih z blagodejno energijo zemeljskega in kozmičnega sevanja.

Zato ne preseneča, da so mesta s povečanim energetskim sevanjem postala priljubljena romarska središča. Tako so verniki od nekdaj romali k cerkvi svete Trojice v istoimensko Sveto Trojico v Slovenskih goricah, kjer jih je poleg mogočnega verskega središča privlačila tudi posebna energija cerkve, samostana in okolice Trojiškega jezera, ki leži pod njima.

Začne se pri samostanu

Omenjeno območje so med letoma 2009 in 2014 raziskali tudi radiostezisti pod vodstvom Igorja Ziernfelda in naleteli na več kot 50 energetskih točk, med katerimi jih je nato Občina Sveta Trojica izbrala 20 ter jih ustrezno označila in opremila s klopmi. Opravljene so bile tudi geomantične meritve, ki so pokazale, da točke dosegajo maksimalno potrebno naravno sevanje za ozdravitev. Za vsako točko je določen namen zdravljenja in potreben čas, ki naj bi ga preživeli ob njej, da bo dosegla želene učinke.

Dostop do energetskih točk je možen z dveh strani: s severnega ali južnega dela jezera, kjer je tudi parkirišče, če jih želite prehoditi po vrsti, pa je najbolje, da začnete pri vhodu v samostansko klet, kjer je točka številka ena. Pot nato vodi navzdol po 186 stopnicah oziroma križevem potu, kjer sta dve energetski točki, do Trojiškega jezera, okoli katerega so na treh kilometrih sprehajalne poti nanizane še preostale. Po besedah poznavalca zdravilnih točk Bojana Krejača ima glavnina točk v zdravilnem parku Sveta Trojica premer od treh do petih metrov so pa celo take s premerom 15 metrov. Priporoča, da se na vsaki zadržimo od 15 do 20 minut. Večina točk, pravi, je zemeljskega izvora, nekaj je pa tudi kombiniranih oziroma vesoljskega izvora.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300