Hajdina: Srebrni jubilej KD Skorba
Družba
Tipografija

Terezija Filipaja, članica Kulturnega društva (KD) Skorba, je pri 82 letih izdala drugo pesniško zbirko »Ob spominih pesmi se rodijo«. Njeni domači jo naslavljajo kot »super junakinjo«, saj je Terezija pri svojih letih izjemno aktivna na različnih področjih. Ne samo, da je sposobna napisati unikatno umetniško zbirko, ampak vsak dan deli tudi objave na Facebooku in Instagramu. Prav tako je ena izmed članic Ljudskih pevk Skorba, s katerimi prepeva že 25 let. Terezija je oseba z veliko pozitivne energije in ljubečim odnosom do vseh ljudi, tesno povezana pa je tudi z naravo in svojo družino (otroki, vnuki, pravnuki).

Pesnica Terezija je svoje pesmi že zbrala v prvi pesniški zbirki, ki je izšla leta 2004. Renati Gabrovec, predsednici KD Skorba, se je v začetku letošnjega leta porodila ideja, da bi bil morebiti čas še za izdajo druge knjige. S to namero je seznanila Terezijo, ki ni predolgo odlašala z odločitvijo in naposled naznanila, da bo tokrat še zmogla sodelovati. Hitro zatem se je začelo izbiranje pesmi, fotografij in drugega materiala.

Ob kavici, ki jo je Terezija ob srečanjih vedno radodarno ponudila, je s predsednico Renato Gabrovec in ostalo ekipo razpravljala o tem, kakšen bo zunanji videz pesniške zbirke, katere pesmi in likovna dela domačih umetnic Cecilije Bernjak in Rie Ane Hotko bodo vključili.

In tako je oktobra letos končno ugledala luč sveta Terezijina druga pesniška zbirka, ki obeležuje tudi 25-letnico KD Skorba. Kot je na predstavitvi knjige v domu krajanov v Skorbi povedala Gabrovčeva, je Terezija aktivna članica društva že vse od njegove ustanovitve leta 1996. Ob prepevanju ljudski pesmi najde voljo in čas tudi za ustvarjanje lastnih pesmi:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300