Ptujska Evrovizija navdušila
Družba
Tipografija

TD Ptuj se je med prvimi v Sloveniji odločilo, da bo ob vstopu Slovenije v EU uredilo trajni pomnik, ki bo spominjal na to pomembno odločitev mlade države. Ob podvozu je pred 18 leti zasadilo Evropark in izobesilo zastave držav EU. Evropark je postal stalno mesto srečevanja ob obletnici vstopa Slovenije v EU, ki ga simbolizira dvig evropske zastave. V sodelovanju z Vrtcem Ptuj, osnovnimi in srednjimi šolami ter MO Ptuj pa je TD Ptuj zaslužno tudi za projekt Spoznavajmo države EU, katerega koordinatorica je že 15 let Tatjana Vaupotič Zemljič.

Za lepi uvod v ptujsko Evrovizijo, ki je potekala 6. maja na dvorišču minoritskega samostana na Ptuju, je poskrbela komorna skupina harmonik iz GS Karola Pahorja Ptuj.

Mladi s Ptujskega so skupaj z mentorji in učitelji v teh letih pripravili in predstavili izjemne projekte za večje vedenje o EU oz. posameznih državah EU. Tako so popeljali skozi zgodovino, naravne lepote, kulturo, turizem, gospodarstvo, glavna mesta, kulinariko, šport držav, članic EU. Letos pa so navdušili s projektom Evrovizije, Eurosonga, v okviru katerega so v sliki in besedi spomnili na pesmi, s katerimi so se na tem glasbenem festivalu predstavile njihove „posvojene“ države. Na samo predstavitev pa so čakali dve leti. Občinstvo, ki je spremljalo njihove nastope, je bilo enotno v oceni, to je bil glasbeni, pevski in scenski presežek, da ne govorimo o samih stojnicah, ki so bile prava paša za oči, kaj vse so mladi znali izbrskati in predstaviti o tem največjem evropskem glasbenem projektu in zanimivostih posamezne države udeleženke tega prestižnega glasbenega in pevskega projekta. Zraven pa so ponudili še veliko drugega, od zloženk s predstavitvijo posameznih držav, spominkov, šopkov, zastavic do sladkih dobrot.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300