Slaščičarna z zaščitnim znakom rdeče džezve z belimi pikami je še en dokaz, da je v vsakem slabem tudi nekaj dobrega. Miha Balažič in Gregor Nikolić sta jo v Lenartu odprla med epidemijo, tako da bi ji lahko rekli tudi »koronsko dete«.
Iz kuhinje na njunem posestvu v Gradenščaku, kamor sta se priselila iz Maribora, je takrat začelo dišati po sladkih umetninah: tortah, keksih, pecivu, poticah, cupcakesih, lučkah, popsih, skratka dobrotah, ki pričarajo nasmeh na ustih vseh. Čeprav je konkurenca na tem področju kar močna, se njun posel razvija in raste; Miha se je že popolnoma posvetil peki, medtem ko Gregor ob tem še hodi v službo.
Svojega lokala še nimata, je pa v načrtu, pravita, saj si želita ustvariti prostor, v katerem bodo gostje popili dobro kavo, iz džezve seveda, in se zraven posladkali z njunimi slaščicami. Do takrat jih je mogoče poskusiti v lenarškem Family Cafeju ali naročiti preko spleta in prevzeti v Gradenščaku, decembra pa tudi kupiti na božično-novoletnem sejmu v Lenartu. In po čem so njuni izdelki posebni? Zlasti zaradi domačih in lokalno pridelanih sestavin.
Preberite več v Štajerskem Tedniku