ZUDV Dornava: Pet novih hiš, obnavljajo nekdanji hotel, ...
Družba
Tipografija

V Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo (ZUDV) dr. Marijana Borštnarja Dornava so začeli več projektov, s katerimi bodo še izboljšali bivalne pogoje uporabnikov in omogočili kakovostnejše izvajanje vsebin.

Covid je sicer zaposlenim v Zavodu dal veliko dela, zlasti pri strogem upoštevanju ukrepov, izolacijah ter izvajanju dejavnosti v sivih in rdečih conah. „Po sprostitvi ukrepov se je naše delo dejansko olajšalo. Omogočena je prehodnost med enotami, ponovno izvajamo obravnave, razmere so se stabilizirale. Seveda se še pojavijo posamezne okužbe, vendar brez težjih potekov bolezni, oboleli so načeloma v tednu dni zdravi, iz izolacije in se normalno vključujejo v delo. Glede korone lahko rečem, da sta delo in življenje postala znosna. Vse se je vrnilo v stare tirnice, sicer mogoče z malo več previdnosti in discipline,“ je pojasnila vršilka dolžnosti direktorice ZUDV Ivanka Limošek.

V Dornavi nova kuhinja, v Žabjaku bivalna enota

V dornavskem zavodu, kjer skrbijo za 475 uporabnikov, od katerih jih 350 pri njih stalno biva, ostali prihajajo dnevno, so več kot zadovoljni, da so letos izpolnili enega izmed dolgo pričakovanih in zelo želenih ciljev. Namenu so predali novo kuhinjo, ki je predstavljala zajeten finančni zalogaj, pri katerem je v celoti pomagalo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. „Kuhamo za uporabnike in končno tudi za vse zaposlene, ki jim zagotavljamo topel obrok na delovnem mestu, tudi ob koncih tednov, ko so celodnevne izmene. Zaposleni imajo možnost nakupa hrane za domov, tople obroke bi v prihodnje lahko ponudili tudi za starejše v lokalni skupnosti. Kuhinja je velika, sodobno opremljena in jo lahko koristimo še za tržni del, kar pomeni pripravo obrokov za zunanje kupce. Menim, da je racionalno, da se kuhinjo v največji možni meri izkoristi. Zadovoljni smo z bivalnimi pogoji v novi enoti v Žabjaku, kamor smo spomladi preselili 12 uporabnikov. Z uporabniki Sožitja, ki jih je prav tako 12, zelo lepo sobivajo kot sosedje.“

V Mariboru investirajo na treh lokacijah

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300