Ptuj se bori ZA izgradnjo Urgentnega centra
Družba
Tipografija

Na Ptuju je danes potekala predaja zbranih podpisov peticije ZA izgradnjo Urgentnega centra Ptuj. Zbranih je 2236 podpisov, zbiranje pa se še nadaljuje. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc bo v prihodnjih dneh sprejela župana mestne občine Ptuj Mirana Senčarja, ki ji bo predal zbrane podpise.

Peticijo je vložilo Društvo ZA Ptuj. Za peticijo se je društvo odločilo zaradi neuspešnih dogovorov z Ministrstvom za zdravje, ki se ne odziva.

Zbiranje podpisov peticije se je začelo 14.11.2016, z namenom, da se izpostavi nujnost in pomen Urgentnega centra Ptuj. Do 17.1.2017, se je zbralo 2236 podpisov, kar kaže na dodatno podporo in strinjane občanov, da Ptuj potrebuje urgentni center. Podpisi se bodo še zbirali preko spleta na strani: https://www.pravapeticija.com/peticija_za_izgradnjo_urgentnega_centra_ptuj

Zbrane podpise sta člana društva ZA Ptuj, Borut Kostanjevec, dr. med., spec. splošne kirurgije in predstojnik kirurškega oddelka v Splošni bolnišnici Ptuj in Julija Tepež, dr. med. spec. kardiolog in članica mestnega sveta Mestne občine Ptuj, predala županu Mestne občine Ptuj, Miranu Senčarju, ki je ob predaji povedal: »Ne samo Mestna občina Ptuj, temveč tudi širša lokalna skupnost, sosednje občine, politika na regionalni ravni, javnost in drugi smo si enotni, da Ptuj nujno potrebuje urgentni center in ne pristaja na to, da so prebivalci tega dela Slovenije manj vredni od preostale države. Vsaka dodatna vzpodbuda je dobrodošla, zato podpiram peticijo in pozivam občane k podpisu, saj zbrani podpisi predstavljajo dodaten pritisk in enotnost glede nujnosti Urgentnega centra Ptuj. Ministrstvo se je odzvalo, v petek, 27.1.2017 imam termin sestanka pri Ministrici za zdravje, Milojki Kolar Celarc, na katerem ji bom predal zbrane podpise peticije ZA izgradnjo Urgentnega centra Ptuj, izpostavil aktualno problematiko in zahteval odgovore glede nadaljnjih aktivnosti za pričetek gradnje Urgentnega centra Ptuj. Sredstva, ki so bila v  letu 2016 zagotovljena za gradnjo UC Ptuj, so se prenesla v leto 2017, kar kaže na to, da je tudi na državnem nivoju sprejeta potreba po UC Ptuj «.

Nina Pozeb

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300