Lepi uspehi mladih glasbenikov
Družba
Tipografija

V soboto, 11. marca, se je šest učencev (Andraž Alič, Dominika Raušl, Jada Kondrič, Lara Hozjan, Gaja Plohl in Lana Kunčič) udeležilo prvega srečanja ljubiteljev solfeggia v Ljubljani.

Učenci so svoje znanje izkazovali v treh različnih kategorijah. Srečanja se je udeležilo 24 mladih solfeggistov. Andraž Alič je svoje znanje izkazal v A-kategoriji in prejel priznanje za posebej lepo izvedbo slovenske ljudske pesmi. Jada Kondrič je izkazala znanje v B-kategoriji in prejela posebno priznanje za odlično znanje solfeggia. Gaja Plohl je izkazala znanje v B-kategoriji in prav tako prejela posebno priznanje za odlično znanje solfeggia.

Sicer pa so se učenci srečanja udeležili predvsem z namenom, da se družijo s solfeggisti iz treh drugih Willems šol. Na srečanju so bili sproščeni, lahko so izrazili svoje znanje in se predvsem družili. Učitelja Peter Gojkošek in Klavdija Zorjan Škorjanec sta ponosna na izjemne dosežke svojih učencev.

Zasebna glasbena šola v samostanu sv. Petra in Pavla se je ponovno odlično odrezala tudi s svojo učenko, flavtistko Ano Dvoršak. Ana je na tekmovanju International music competition Davorin Jenko v Beogradu nastopila v kategoriji Junior A in dosegla neverjetnih 99 točk ter zlato medaljo in diplomo. Lija Frajnkovič je Anina učiteljica flavte, korepetirala jo je Živa Horvat.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Prometne informacije

  • 30.05.2017 02:39

    Začetek obnovitvenih del na Vipavski hitri cesti. Zaprt je en prometni pas v obe smeri med priključkoma Vogrsko in Ajdovščina.[…]radioptuj300

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan