Zvezde plešejo: “Kot par po dolgih letih zakona“
Družba
Tipografija

Ena najbolj priljubljenih, simpatičnih in energičnih slovenskih igralk, Ptujčanka Urška Vučak Markež, je v prvih dveh predvajanjih oddaje Zvezde plešejo dobesedno zablestela. Z izkušenim plesnim mačkom, sicer tudi someščanom Jernejem Brenholcem, sta se ujela že na prvih vajah. Te so pričakovano intenzivne in naporne, saj se je v le nekaj dneh treba naučiti zahtevno koreografijo, a poznavajoč ta tandem tudi časa za zabavo in kakšno tortico ne zmanjka.

Plesni spektakel z naslovom Zvezde plešejo, ki smo ga prvič na POP TV, s tem pa tudi v Sloveniji, spremljali 12. marca, drugič pa to nedeljo, je na enem odru združil glamur, veliko znanih osebnosti, odličnih plesalcev, pa tudi dobre volje. 12 parov, ki tekmujejo v bitki za prestižni naslov najboljšega plesnega para te sezone, je skrbno izbranih. „Niti sanjalo se mi ni, da bom plesala z Jernejem. Pričakovala sem morda kakšnega višjega plesalca, ampak moram priznati, da sva se že na prvih vajah ujela. Obnašava se približno tako kot par po dolgih letih zakona. Uživava, se tudi prepirava, on mi pogosto skuša dopovedati, da je vse enostavno, jaz ga nato, seveda nehote, pohodim. Oba tudi rada govoriva, tako da nama nikoli ni dolgčas. Všeč mi je to, da nimava zadržkov, poznala sva se že od prej, zato nama je toliko lažje. Takoj sva začutila, da sva si energijsko blizu. Jernej je odličen plesalec, ki me zelo veliko nauči, a me spoštuje in je pripravljen kdaj kaj spremeniti tudi po mojih željah, saj ve, da bom tako lahko zadevo dobro izpeljala. Kakšnih akrobacij najbrž ne bova izvajala,“ pravi simpatična Urška Vučak Markež, ki resnih izkušenj s plesom doslej ni imela.

Najpogosteje je plesala v vlogi tete Zime, ki jo na Ptuju s svojo pojavo in karakterjem dobesedno pooseblja. Pogosto se je sukala tudi po plesnih podijih na zabavah, rojstnih dnevih in veselicah, a to je, kar se tiče plesnih izkušenj, bilo tudi vse. Vedno je želela obuti plesne čeveljce, glamurozno obleko in zaplesati na kakšnem velikem odru. Sedaj se ji je to tudi uresničilo, zato je za to izkušnjo izjemno hvaležna. Kot pravi, ji je bilo povabilo k sodelovanju kot uresničitev dolgoletnih sanj. Zato tudi vse vaje, ki so zelo zahtevne, izpelje z največjim veseljem.

Najstarejša med plesalkami

Preberite več v torkovi izdaji Štajerskega tednika

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

Prometne informacije

  • 21.10.2017 17:18

    Zastoj nastaja na štajerski avtocesti pred izvozom Vransko proti Ljubljani, gost promet z občasnimi zastoji je tudi na regionalni cesti[…]radioptuj300