Gorišnica: Zlato priznanje za mlade kuharske talente
Družba
Tipografija

Na OŠ Gorišnica že nekaj let radi kuhajo, pa ne le pri gospodinjstvu; namreč že tretje leto zapovrstjo sodelujejo v projektih Zlata kuhalnica in Kuhnapato. Učenci se v vlogi kuharjev odlično počutijo in na tekmovanjih dosegajo zavidljive rezultate.

V četrtek, 4. maja, so se udeležili tekmovanja za Zlato kuhalnico 2017, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Regijsko tekmovanje je tudi letos potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Letošnji izbrani jedi, ki so ju morali pripraviti, sta bili po navodilih organizatorja kranjska klobasa kot osnovna sestavina glavne jediinsladki skutiništruklji. Kuharsko ekipo OŠ Gorišnica so sestavljali osmošolke Barbara Prelog, Julia Sok in Zala Geč ter sedmošolec Žiga Jamnik. Osvojili so zlato priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje.

Prav tako so bili na gorišniški šoli v letošnjem šolskem letu ponovno zelo uspešni pri projektu Kuhnapato, ki ga organizira društvo Vesela kuhinja. Na šoli so oblikovali tri skupine učencev, ki so kuhale izbrana kosila. Novembra so učenci kuhali prleško (boom)betko in sladico roža od moža, januarja so pripravili ptujski pisker in jabolčne kolačke, zadnja skupina pa je v marcu za učence šole pripravila zimsko musako in sladico šolske miške. V aprilu so se s skupino Veseli piskri, ki je kuhala ptujski pisker in jabolčne kolačke, udeležili regijskega tekmovanja, ki je potekalo v Bakovcih pri Murski Soboti. Eva Čagran, Ana Zupanič, Žiga Jamnik, Lucija Zelenko, Žiga Vozlič in Jaka Antolič so tudi na tem tekmovanju dokazali, da iz OŠ Gorišnica prihajajo zares dobri kuharski mojstri. Dosegli so tretje mesto in se uvrstili v finale, ki bo potekalo zadnjega maja na Vrhovcih v Ljubljani.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.06.2018 10:44

    Prometne nesreče:- zaprt vozni pas na ljubljanski vzhodni obvoznici v predoru Golovec, proti Malencam, nastaja zastoj;- na glavni cesti Arja vas - Velenje,[…]

radioptuj300