Hajdoše: Priprave na gasilko olimpijado
Družba
Tipografija

Konec aprila je v Slovenski Bistrici potekalo izbirno tekmovanje za uvrstitev na letošnjo gasilsko olimpijado. Vse tri ekipe PGD Hajdoše so se več kot odlično odrezale in si s prvimi mesti v treh kategorijah prislužile vstopnico za gasilsko olimpijado 2017, ki bo julija potekala v Avstriji, Hajdošani pa bodo med 16 ekipami, ki bodo zastopale barve Slovenije.

Hajdoški gasilci so med 35 ekipami aprila letos v Slovenski Bistrici na kvalifikacijah osvojili prvo mesto in se uvrstili na seznam ekip, ki bodo julija letos v sosednji Avstriji na gasilski olimpijadi zastopale barve Gasilske zveze Slovenije.

Med 9. in 16. julijem bodo med 16 slovenskimi ekipami v Beljaku kar tri hajdoške enote. Gre za članice A, članice B in člane B PGD Hajdoše, ki so pred štirimi leti slavili trojno zmago na gasilski olimpijadi v Mulhousu. Ponovitev tega rezultata bi bil izjemen korak. So pa letos dokazali, da so (še vedno) iz pravega testa, v njih pa je očitno verjela tudi občina Hajdina, ki je že v proračunu še pred tekmovanjem planirala sredstva za udeležbo na olimpijadi. In čeprav so odnesli kar trojno zmago na izbirnem tekmovanju, so priprave za udeležbo na mednarodnem tekmovanju še vedno v polnem teku.

V športnem parku Hajdoše je v nedeljo potekalo preverjanje operativne sposobnosti ekip Gasilskega poveljstva občine Hajdina. Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril tudi župan Stanislav Glažar, ki je članicam A, članicam B in članom B PGD Hajdoše – zlatim olimpijcem z olimpijade v Franciji, vnovič čestital. V sklopu operativnega preverjanja ekip sta sodelovala tudi Cestno podjetje Ptuj in družba iHELP, ki je predstavila defibrilator (AED) in gasilcem pokazala temeljne postopke oživljanja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.06.2018 10:44

    Prometne nesreče:- zaprt vozni pas na ljubljanski vzhodni obvoznici v predoru Golovec, proti Malencam, nastaja zastoj;- na glavni cesti Arja vas - Velenje,[…]

radioptuj300