Hajdoše: Priprave na gasilko olimpijado
Družba
Tipografija

Konec aprila je v Slovenski Bistrici potekalo izbirno tekmovanje za uvrstitev na letošnjo gasilsko olimpijado. Vse tri ekipe PGD Hajdoše so se več kot odlično odrezale in si s prvimi mesti v treh kategorijah prislužile vstopnico za gasilsko olimpijado 2017, ki bo julija potekala v Avstriji, Hajdošani pa bodo med 16 ekipami, ki bodo zastopale barve Slovenije.

Hajdoški gasilci so med 35 ekipami aprila letos v Slovenski Bistrici na kvalifikacijah osvojili prvo mesto in se uvrstili na seznam ekip, ki bodo julija letos v sosednji Avstriji na gasilski olimpijadi zastopale barve Gasilske zveze Slovenije.

Med 9. in 16. julijem bodo med 16 slovenskimi ekipami v Beljaku kar tri hajdoške enote. Gre za članice A, članice B in člane B PGD Hajdoše, ki so pred štirimi leti slavili trojno zmago na gasilski olimpijadi v Mulhousu. Ponovitev tega rezultata bi bil izjemen korak. So pa letos dokazali, da so (še vedno) iz pravega testa, v njih pa je očitno verjela tudi občina Hajdina, ki je že v proračunu še pred tekmovanjem planirala sredstva za udeležbo na olimpijadi. In čeprav so odnesli kar trojno zmago na izbirnem tekmovanju, so priprave za udeležbo na mednarodnem tekmovanju še vedno v polnem teku.

V športnem parku Hajdoše je v nedeljo potekalo preverjanje operativne sposobnosti ekip Gasilskega poveljstva občine Hajdina. Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril tudi župan Stanislav Glažar, ki je članicam A, članicam B in članom B PGD Hajdoše – zlatim olimpijcem z olimpijade v Franciji, vnovič čestital. V sklopu operativnega preverjanja ekip sta sodelovala tudi Cestno podjetje Ptuj in družba iHELP, ki je predstavila defibrilator (AED) in gasilcem pokazala temeljne postopke oživljanja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Prometne informacije

  • 30.05.2017 02:39

    Začetek obnovitvenih del na Vipavski hitri cesti. Zaprt je en prometni pas v obe smeri med priključkoma Vogrsko in Ajdovščina.[…]radioptuj300

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan