Slovenci evropski prvaki v nogometu med vinarji
Družba
Tipografija

Vinska reprezentanca Slovenije je na 4. evropskem prvenstvu vinarjev v nogometu, ki je potekalo v nemškem Mainzu, že tretjič v zgodovini tega tekmovanja osvojila naslov evropskih prvakov. V finalu je v soboto premagala favorizirane domačine, ki so bili tudi branilci naslova iz leta 2014. Čez dve leti bo tekmovanje potekalo v Sloveniji.

Na letošnjem evropskem prvenstvu vinarjev v nogometu, ki je v Mainzu potekalo od minule srede in se uradno zaključuje danes, so se ob reprezentancah Slovenije in Nemčije za naslov evropskega prvaka potegovale tudi reprezentance Italije, Avstrije, Švice in Madžarske.

V finalu sta se pomerili edini reprezentanci, ki sta doslej osvojili naslov evropskih prvakov. V napeti tekmi, ki jo je prekinila nevihta, so Nemci kot branilci naslova lovili svojo drugo zaporedno krono, Slovenija pa tretjo skupno zmago v zgodovini tega tekmovanja.

Slovenski vinarji so slavili na vseh štirih tekmah, ki so jih odigrali na prvenstvu. Poleg tega je bil za igralca prvenstva s šestimi doseženimi zadetki razglašen igralec slovenske reprezentance Matej Vračko, so sporočili iz Združenja vinarjev - vinska reprezentanca Slovenije.

Vinska reprezentanca Slovenije šteje 34 članov. Predsednik vinske reprezentance Slovenije je Danilo Steyer, trener je Sebastijan Rojs, seznam ostalih igralcev, ki so po večini s Štajerske in Goriških Brd, pa ponuja vrsto poznanih vinarskih imen, ki tudi na ta način skrbijo za prepoznavnost Slovenije in njenih vin na pomembnih tujih trgih.

Peto evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu bo od 23. do 27. maja 2018 potekalo v Sloveniji z osrednjim dogajanjem v Goriških Brdih, Ljubljani in Mariboru.

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300