Za socialno ogrožene študente na voljo 20.000 evrov
Družba
Tipografija

Fundacija Študentski tolar Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani je razpisala nepovratne denarne pomoči za socialno ogrožene študente v skupni vrednosti 20.000 evrov. Posameznemu prosilcu se lahko dodeli denarno pomoč v enkratnem znesku 300 oz. 400 evrov, so danes sporočili iz študentske organizacije.

Predsednik ŠOU v Ljubljani Rok Liković je ob tem pojasnil, da so že pred več kot desetimi leti začeli s stalnimi humanitarnimi programi, ker po njegovih besedah država ni sposobna ali ne želi poskrbeti za socialne stiske študentov. Ti programi od leta 2007 potekajo pod okriljem fundacije Študentski tolar.

"Četudi programi socialnih pomoči niso osnovno poslanstvo ŠOU v Ljubljani, slednjim posvečamo veliko pozornosti. V tem letu bomo fundaciji navkljub okrnjenem proračunu namenili 137.000 evrov. Na področju sociale pa sodelujemo tudi še z drugimi našimi zavodi, ki nudijo študentom brezplačna svetovanja, začasne prenočitve v študentski Hiši Srce na Kersnikovi 4 ter cenovno dostopne zdrave in kakovostne obroke v Študentski menzi," je dodal Liković. Denar za pomoč študentom je v celoti zagotovila študentska organizacija.

Predsednik fundacije Študentski tolar Damjan Vinko je pripomnil, da s pozivom želijo reševati trenutne socialne stiske študentov in širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. S tem nameni so v letošnjem letu že pomagali 174 študentom.

Obenem še vedno trajajo nekateri drugi programi fundacije, na katere se študenti še lahko prijavijo, in sicer subvencionirani jezikovni in strokovni tečaji, brezplačne športne vadbe, socialno šibkejšim študentom pa nudijo tudi brezplačno lektoriranje diplomskih ali magistrskih nalog.

 Sta

Fotografija je simbolična

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300