Podravje: Z dobrim učiteljem je svet lepši
Družba
Tipografija

Vse od leta 1993 naprej se 5. oktobra obeležuje svetovni dan učiteljev. To je za zaposlene v vzgoji in izobraževanju izjemno pomemben dan, ki ga na Ptujskem izkoristijo tudi za nagrajevanje najzaslužnejših delavcev. Žgečeva priznanja in plakete podelijo tistim, ki jim je poučevanje vodilo, a imajo ob izvajanju obveznega kurikuluma še nekaj več. Tistim, ki dajejo tudi toplino, potrebno za duševno rast otrok in mladostnikov.

Območni odbor SVIZ Ptuj, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Društvo ravnateljev ptujskega področja so tudi letos 5. oktobra pripravili srečanje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Gre za dogodek, ki na enem mestu združi največje število zaposlenih v vzgoji in izobraževanju na našem območju. To so dokazali tudi letos, z izjemno dobro udeležbo dogodka, ki je v četrtek potekal v kongresnem centru dominikanskega samostana na Ptuju. Kot je v uvodu dejala Zlatka Planinc, moderatorka prireditve, sicer tudi učiteljica, so smernice o pravicah in dolžnostih vzgojiteljev in učiteljev jasne, a majhne razlike določajo, kakšen učitelj je dober, najboljši učitelj na svetu. In takšnih učiteljev, ki sta jim vzgoja in izobraževanje življenjsko vodilo, je na Ptujskem veliko. Nekateri izmed njih so za svoje delo že bili nagrajeni, nekateri še bodo, letos pa so jih izbrali 15, ki so prejeli plakete, ter 26, ki so si zaslužili priznanja.

Ob tej priložnosti so tako njih kot vse druge prisotne nagovorili predsednica Društva ravnateljev Ivanka Korez, župan mestne občine Ptuj Miran Senčar in slavnostna govornica Vera Bevc, predstojnica Zavoda za šolstvo, območna enota Maribor.

Korezova je poudarila, da je odgovornost učiteljev velika, a da je pomembno, da imajo v okviru jasno določenih zakonskih določil tudi svojo avtonomnost.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.07.2018 19:33

    Previdno vozite skozi Rakek po cesti Unec - Rakek pri Rakeku zaradi razlitega olja. Voznike pozivamo naj se ne ustavljajao na[…]

radioptuj300