Na ptujskih ulicah danes znova več tisoč kolesarjev
Družba
Tipografija

Na ptujskih ulicah se je danes znova zbralo več tisoč kolesarjev, ki so se udeležili tradicionalnega že 14. Poli maratona. Rekreativni športniki so se pred eno uro lahko podali na dve progi po Slovenskih goricah, organizatorji pa so poskrbeli tudi za najmlajše kolesarske navdušence, ki lahko kolesarijo po ulicah najstarejšega slovenskega mesta.

Letošnji kolesarski maraton se je začel s startom v starem mestnem jedru, končal pa znova s kulinaričnim doživetjem. V času, ko so kolesarji na progah, bo namreč Ptuj zadišal po različnih mojstrovinah iz perutninskega mesa, za katere bo poskrbel glavni pokrovitelj prireditve.

Kolesarji so se na pot podali ob 11. uri, izbirali pa so lahko med najdaljšo, 52-kilometrsko progo, 21-kilometrsko mini progo, ki je prav tako izjemno razgibana, najmlajši pa na dva kilometra dolgo pot po središču mesta.

Organizatorji so se letos odločili za znižanje startnine, s čimer so želeli prireditev še bolj približati rekreativnim kolesarjem vseh generacij. Tudi zato se je danes zbralo izjemno veliko število rekreativnih kolesarjev iz Slovenije in tujine. Poli maraton se je namreč uveljavil kot najbolj množičen rekreativen kolesarski dogodek v državi, ki se ga vsako leto udeleži med 4000 in 6000 udeleženci.

Za pripravo prog ter varnost udeležencev vsako leto poskrbi domači kolesarski klub pod pokroviteljstvom Perutnine Ptuj, zadnja leta pa se je zelo dobro prijelo tudi to, da sta tako start kot cilj maratona v mestnem središču, kamor so ga z letališča Moškanjci preselili pred štirimi leti.

Kot je pred prireditvijo povedal donedavni prvi mož Perutnine Roman Glaser, ki tudi letos vodi organizacijski odbor, so ponosni, da je tudi njihov maraton bistveno prispeval k popularizaciji rekreativnega kolesarstva v Sloveniji.

"Spodbudili smo namreč kolesarjenje kot nacionalno gibanje za spodbujanje zdravega načina življenja. V teh 14 letih, odkar organiziramo maraton, doživljamo tudi velik razcvet številnih lokalnih rekreacijskih kolesarskih maratonov," je v zaključni fazi priprav dejal Glaser, ki se kljub lastniškemu preoblikovanju glavnega pokrovitelja ne boji za prihodnost prireditve.

Sta, SM

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300