V Vurberku že odprt adrenalinski park
Družba
Tipografija

Kot smo v Štajerskem tedniku že poročali pred dvema tednoma, so v bližini gradu Vurberk pri Dupleku odprli adrenalinski park. Z obiskom so zaenkrat zadovoljni tako lastniki kot obiskovalci, saj se s tem krepi turistična ponudba v tem delu Slovenskih goric.

Prvi obiskovalci so se lahko na vrvi povzpeli pred dvema tednoma. Po besedah enega od lastnikov Mihe Rojka, ki soupravlja tudi gostišče na gradu Vurberk, so z dosedanjim obiskom zelo zadovoljni, veliko pa je tudi že rezervacij vnaprej, predvsem čez poletje. Še posebej jih veseli zanimanje podjetij in šol za programe team buildinga.

"Grad je že tako ali tako točka pozitivne energije, želeli pa smo izkoristiti še bližnjo gozdno jaso, kjer smo postavili adrenalinski park," je povedal za STA. "Veseli nas, da lahko obiskovalce povabimo v naravo, kjer so lahko dejavni in se zabavajo, namesto da tičijo za televizorjem ali računalnikom."

Skoraj leto dni so delali na pridobivanju ustrezne dokumentacije ter pri tem posvečali veliko pozornosti varnosti. Dela je izvedlo podjetje iz okolice Kranja, ki ima za to tudi ustrezne certifikate. Po končanih delih je objekt preverila komisija iz Francije, na ustrezna usposabljanja pa so morali tudi inštruktorji.

Park je odprt ob koncih tedna. "Vsaj dva ali trije inštruktorji smo vedno prisotni v parku in nadziramo vso dogajanje. Obiskovalcem tudi najprej pokažemo delovanje sistema. Imamo namreč najnovejši sistem, kjer je človek pripet vse od začetku do konca poligona, torej se mu vmes niti enkrat ni treba odpeti," je pojasnil Rojko.

Na okoli 3000 kvadratnih metrih so na voljo tri proge s po desetimi postajami, skladno s tremi težavnostnimi stopnjami, pri čemer je najlažja namenjena otrokom od četrtega leta starosti naprej. Najvišji vzpon je na 13 metrov nad tlemi, okoli poligona z jeklenicami pa so uredili tudi druga igrala, zato da vse skupaj deluje kot "veliko igrišče na prostem".

Investicija je izključno zasebne narave, zanjo pa sta se odločila domačina, nekdanja prijatelja iz šolskih dni.

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300