Kidričevo: Park pod tisočerimi zvezdami vabi
Družba
Tipografija

V občini Kidričevo so se pred leti odločili organizirati prireditve ob prazničnem decembru. Za popolno doživetje najbolj čarobnih dni v letu obiskovalce navdušujejo z drsališčem. Letos so ga odprli 27. novembra, ljubiteljem drsanja bo na voljo do konca decembra.

»Bistvo prazničnega časa je, da se ljudje srečujemo, si v voščilih izmenjamo tople besede in se družimo. V neusmiljeno hitrem in napornem tempu življenja nam prevečkrat zmanjka časa za najbližje in prijetne trenutke v njihovi družbi. Da bi se ljudje družili, smo se odločili za organizacijo decembrskih prazničnih dogodkov. Izkušnje iz minulih let pričajo, da k nam prihajajo obiskovalci od blizu in daleč. Ponosno lahko rečemo, da nam je v majhnem kraju uspelo narediti nekaj velikega in izjemnega. Pri ustvarjanju teh prireditev smo se naučili, da je denar sicer pomemben, ni pa najpomembnejši dejavnik za uspešnost projekta. Večkrat se je že izkazalo, da nam je velike stvari uspelo ustvariti zaradi entuziazma posameznikov, zagnanosti in poguma, s katerimi smo se lotevali stvari,« poudarja prvi mož občine Kidričevo Anton Leskovar, ki je k organizaciji letošnjega veselega decembra poleg društev, ki pri projektu sodelujejo od začetka, pritegnil tudi lokalna podjetja, med njimi Talum in Boxmark. Podjetji sta prispevali del denarja za nadgradnjo drsališča (drsalna pot). Talum je v sodelovanju z akademskim slikarjem Tomažem Plavcem zasnoval koncept praznične okrasitve, ki temelji na aluminiju. Postavili so jelko in krogle, ki so oblikovane iz aluminijaste žice. Z obiskovalci v Parku pod tisočerimi zvezdami se bosta letos družila Zvezdna vila in Aluminko, dogajanje bodo popestrili s projekcijami slovenskih otroških igranih filmov.

Niz decembrskih prireditev so v Kidričevem začeli v petek, 1. decembra, ko so slovesno odprli drsališče in prodajne hiške, postavili alu smrečico ter prižgali praznične luči. Program so popestrili z glasbo, pesmijo, plesom in animacijami.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 18.11.2018 16:51

    Burja:- 1. stopnja velja na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica, med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina. Prepovedan je promet za[…]

radioptuj300