19. tekmovanje slikopleskarjev:  Odličje tudi za mojstra iz Bukovcev
Družba
Tipografija

Slikopleskarji so se zadnji konec tedna v novembru ponovno srečali na tradicionalnem tekmovanju. Letos so s svojim delom oplemenitili prostore vzgojnega doma in osnovne šole v Veržeju.

Tekmovanje slikopleskarjev, ki bo prihodnje leto zaznamovalo 20. jubilej, organizira Obrtna zbornica Slovenije (OZS). »91 slikopleskarjev je povsem prenovilo štiri od šestih bivalnih enot, v katerih so nameščeni otroci z vedenjskimi in čustvenimi motnjami v starosti od 6 do 15 let, ki tu obiskujejo tudi osnovno šolo. Slikopleskarji so v Veržej prišli skorajda iz vseh slovenskih regij, tretjina pa iz štirih evropskih držav: Madžarske, Avstrije, Slovaške in Hrvaške. V tekmovalnem delu je sodelovalo osem slovenskih in štirje tuji mojstri, v humanitarnem pa 79 prostovoljcev, od tega 49 domačih in 30 tujih. Mojstrom se je pri delu pridružilo 13 dijakov iz dveh srednjih strokovnih šol iz Maribora in Kranja ter devet vajencev iz avstrijske slikopleskarske šole Baden. Iz obrtniškega stanovskega vidika ima ta humanitarno-tekmovalna akcija še poseben pomen, saj mojstri med seboj tekmujejo in preverjajo svoje spretnosti, v vlogi mentorjev pa dijakom prenašajo svoje dragocene izkušnje, jim delijo nasvete in predstavljajo gradbene materiale. Učencem OŠ Veržej so ob tej priložnosti predstavili tudi poklic slikopleskarja, zainteresiranim varovancem Enote Dom pa bodo omogočili tudi pridobitev štipendije, če se bodo pri prehodu v srednjo šolo odločili za poklic slikopleskarja. Na sklepni večerni prireditvi v Termah Banovci so vsem sodelujočim podelili zahvale ter priznanja, razglasili pa tudi tri najboljše tekmovalne ekipe. Prvo mesto sta si letos priborila slikopleskarja Avgust in Uroš Sreš iz Murske Sobote, drugo mesto je zasedla ekipa iz občine Markovci (Slikopleskarstvo Mihael Bezjak), tretje pa ekipa iz Ljutomera.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.11.2018 10:00

    Zaradi del je na primorski avtocesti zaprt izvoz Razdrto iz smeri Ljubljane.Čakalna doba za voznike tovornih vozil je na mejnem[…]

radioptuj300