Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo na Ormoškem
Družba
Tipografija

Prvi letošnji predizbor projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v četrti sezoni, je sinoči potekal v Kulturni dvorani v Veliki Nedelji. Nastopili so mlade pevke, pevci in glasbeniki iz osnovnih šol iz Središče ob Dravi, Ormoža, Ivanjkovcev in Velike Nedelje. Skupaj jih je bilo 33.

Vsi po vrsti so se odlično odrezali, navdušeno pa je bilo tudi občinstvo, ki je polnilo dvorano. Po oceni komisije bodo na aprilskem polfinalu nastopili: Pia Kuharič, 6. razred, OŠ Središče ob Dravi v starejši kategoriji, Lana Rajh, 5. razred, OŠ Ivanjkovci, v mlajši kategoriji in Vanesa Lesjak, 8. razred, OŠ Ivanjkovci, v starejši kategoriji, Elena Hudin, 4, razred, OŠ Ormož, v mlajši kategoriji in Iza Korpar, 7. razred, OŠ Ormož, v starejši kategoriji, Diana Dovečar, 3. razred, OŠ Velika Nedelja, v mlajši kategoriji, ter Tjan Cimerman in Anemari Horvat, 7. razred, OŠ Velika Nedelja, v starejši kategoriji.

Iz OŠ Središče so nastopili: Lina Horvat in Hana Rizman, Kaja Kaučič in Jana Podgoršek ter Pia Kuharič iz starejše kategorije.

Iz OŠ Ivanjkovci so nastopili: Kaja Mar, Julija Grof Štih in Samanta Novak ter Lana Rajh v mlajši kategoriji s plesalkami (Tajo Trstenjak, Niko Kosec, Taro Lazar, Alino Anželj in Rebeko Gregorinčič), v starejši pa: Tara Lazar, Anika Žličar in Vanesa Lesjak, ki so jih prav tako spremljale plesalke (Anemarie Feuš, Tanja Veldin in Anja Lipnik).

Iz OŠ Ormož so natopili: Neža Kralj in Neža Jančar, Jessica Mohorič in Burja Puklavec ter Elena Hudin v mlajši kategoriji, v starejši pa Aurora Nedog, Ivona Negog in Ema Šoštarič, šolski ansambel Gumidefekt v sestavi Dino Kralj (kitara), Nino Verlek (bobni), Jan Dogša (kitara), Aleks Rizman in Kevin Kralj (vokala) ter Iza Korpar ob lastni spremljavi na klavirju.

Iz OŠ Velika Nedelja so nastopili: Živa Šoštarič, Diana Dovečar in Sofija Lah v mlajši kategoriji ter Živa Fras, Bella Munda ter Tjan Cimerman in Anemari Horvat v starejši kategoriji.

Predizbor v Veliki Nedelji je družba Radio-Tednik Ptuj izvedla v sodelovanju z občinama Ormož in Središče ob Dravi ter osnovnimi šolami na njunem območju. Podprla pa so ga tudi nekatera podjetja in obrtniki.

Sponzorji so bili:

DEM, d.o.o., Komunalno podjetje Ptuj, d.d., Talum, d.d., Kidričevo, Elektro Maribor, d.d., Šešerko Silvester, s.p., Hitabo, Borut Krabonja, s.p., Ključavničarstvo Marjan Žvegla, s.p., Dobbs Slavko Ozmec, s.p., Euro Gips, d.o.o.,Fiposor, d.o.o., Jurko, podjetje za kmetijski in inženiring in trgovino s kmetijskimi potrebščinami, d.o.o., Ortrade, podjetje za proizvodnjo, trgovino in storitve, d.o.o., ter Bar in prodajalna Jurij, Hržič Silvester, s.p.

Več o včerajšnji prireditvi pa v jutrišnji izdaji Štajerskega tednika.

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 19.10.2018 04:07

    Ponekod na dolenjskem megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Vozite previdno!Delovne zapore:- Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta[…]

radioptuj300