Razvoj blagovne znamke Kulinarične Haloze
Gospodarstvo
Tipografija

Predlani so pod sloganom Haloze – dežela tisočerih gričev pričeli razvijati skupno haloško turistično območje, ki vključuje občine Cirkulane, Majšperk, Makole, Podlehnik, Rogatec, Videm, Zavrč in Žetale. Zdaj so pripravili še izvrstno kulinarično ponudbo – temelječo na tradiciji, a v duhu časa in svetovljansko.

Lani so v produkciji Ars Poetoviensis in pod okriljem Zavoda za razvoj Haloz posneli dva turistična predstavitvena filma oz. »teaserja« in prenovili spletno stran www.haloze.net, zdaj že žanjejo prve uspehe. Avtor koncepta haloškega turističnega območja in vodja projekta Haloze – dežela tisočerih gričev Slavko P. Dobnik je namreč dejal: »Name so se samo na osnovi turističnih predstavitvenih filmov že obrnili avstrijski poslovneži, ki bi radi Haloze tržili.« Projekt se zdaj nadaljuje z razvojem blagovne znamke Kulinarične Haloze.

Na pobudo lastnika picerije Špajza na Bregu pri Majšperku Janeza Vuka so haloški gostinci sestavili vrhunski šesthodni haloški meni, ki ga bodo z letnimi časi tudi nekoliko spreminjali. Vuk je poudaril, da so prav gostišča pomembni nosilci kulture in tradicij: »S Kulinaričnimi Halozami želimo kulinariko, ki temelji na tradiciji, hkrati pa je sodobna in svetovljanska, postaviti na višjo raven. Zaveza nas gostincev je, da vanjo vključimo čim več zdravih, ekološko in sonaravno pridelanih sestavin haloških kmetij. Hode bodo spremljala izključno vrhunska haloška vina.«

Jeseni še študijska tura

Projektu so se doslej pridružili ptujska gostilna Ribič in pet haloških gostincev: gostišče Majolka iz Jurovcev, gostilna Pri kostanju oz. Svenšek s Sel, gostilna in picerija Špajza z Brega pri Majšperku, Turistična kmetija Pungračič iz Drenovca in gostišče Pod Goro iz Svetega Jurija. V vseh naštetih gostiščih je haloški meni že na razpolago po predhodnem naročilu. Ceno kosila bodo morali še natančneje preračunati, a računajo, da bo znašala med 20 in 25 evri. Tudi za sestavine in vina bodo skrbeli haloški pridelovalci in vinarji, zaenkrat kmetiji Ajda in Bedrač, Vina Gorjup, Šmigoc, Gross in Ptujska klet.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300