Cirkulane: Zanimanje podjetnikov je tolikšno, da bodo cono razširili za slab hektar
Gospodarstvo
Tipografija

Gradbena dela za razširitev ekonomsko-poslovne cone v Dolanah se bodo kmalu, predvidoma prihodnji mesec, šele začela. Kljub temu so na Občini Cirkulane že ugotovili, da bodo morali cono še dodatno razširiti; zanimanje malega in srednjega gospodarstva je namreč izjemno.

Po prvotnih načrtih naj bi območje ekonomsko-poslovne cone ob obratu ADK v Dolanah merilo približno 2,3 hektarja. V njem naj bi bilo enajst zemljišč različnih velikosti (od 1.500 kvadratnih metrov naprej), ki naj bi jih bilo mogoče tudi združevati oz. spreminjati, enega od njih pa naj bi občina uporabila za zbirni center komunalnih odpadkov. Tej že predvideni coni bodo zdaj dodali še okoli 0,82 hektarja veliko kmetijsko zemljišče med obstoječo gospodarsko cono na severu, potokom Bela na zahodu in regionalno cesto Borl–Cirkulane–Meje.

Junija 2014 so območje poslovne cone z občinskim prostorskim načrtom (OPN) razširili proti jugu. Zdaj na občini pripravljajo še spremembe in dopolnitve OPN oz. občinski podrobni prostorski načrt, s katerim bodo podrobneje definirali pozidavo in načrtovali komunalno infrastrukturo na »novem« delu cone. V njem bo mogoče graditi objekte, namenjene obrtnim, skladiščnim, prometnim, trgovskim, poslovnim in proizvodnim dejavnostim. Objekte naj bi postavili pravokotno na načrtovane nove interne ceste v coni, pred zgradbami bodo uredili še parkirne in manipulativne površine.

Dostop oz. dovoz v nov del gospodarske cone bodo uredili iz gospodarske cone, če pa to ne bo mogoče, bo dostop mogoč z obstoječe regionalne ceste Borl–Cirkulane–Meje, ki teče na severovzhodni strani območja.

Denar je že zagotovljen

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 26.03.2019 12:33

    Zastoji nastajajo na štajerski avtocesti:- med Celjem vzhod in Celjem zahod proti Ljubljani 1,5 km;- pred priključkom Domžale proti Ljubljani,[…]

 

 

radioptuj300