Adria Airways načrtuje ukinitev letov v Berlin
Gospodarstvo
Tipografija

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways z zimskim voznim redom načrtuje ukinitev redne linije v Berlin, kamor je začel leteti lani spomladi. Istočasno pa načrtujejo povečanje frekvenc letenja na nekaterih drugih linijah.

Do ukinitve letov na berlinsko letališče Tegel, kamor je Adria začela leteti aprila lani, prihaja po aprilski ukinitvi letov v Stockholm, prav tako pa so se v Adrii aprila odločili, da sploh ne bodo začeli z napovedano redno linijo do letališča Köln-Bonn.

Na katerih linijah naj bi na drugi strani z zimskim voznim redom povečali dejavnost, v prevozniku niso povedali, šlo pa naj bi za povečanje števila letov do Varšave, povečala pa naj bi tudi frekvenco na letih, ki jih opravlja iz Prištine v London, Tirane v München, Lodža v Pariz in Olsztyna v bavarsko prestolnico.

V prvih petih mesecih leta je sicer slovenski prevoznik, ki je od sredine marca prek podjetja AA International Aviation Holding v lasti nemške družbe 4K Invest, prepeljal 381.300 potnikov, v enakem obdobju lani pa 418.122. Upad v Adrii pripisujejo temu, da je letos manj čarterskih potnikov v primerjavi z lanskim letom, ker v zimski sezoni kot posledica terorističnih napadov ni bilo letov v Egipt.

Za zdaj še vedno ni znano, kako je Adria Airways poslovala lani. Podatki bodo na voljo po revidiranem poročilu o poslovanju, ki bo predvidoma objavljeno v prvi polovici julija. Lani so v rednem prometu sicer prepeljali 1.045.442 potnikov, kar je 14 odstotkov več kot leto prej, po poročanju medijev pa naj bi ustvarili izgubo.

Adria po menjavi lastništva izvaja poslovno prestrukturiranje. Eden od ukrepov v okviru tega je tudi zmanjševanje števila zaposlenih. Kot pravijo v Adrii, je prišlo do nekaj odpuščanj in menjav različnih profilov v podpornih službah, a v odzivu na neuradne informacije o večjih pretresih zagotavljajo, da ni šlo za odpoved večjemu številu delavcev. Ob tem pravijo, da moči usmerjajo v zagotavljanje boljše izkušnje za potnike.

V Adrii so spomnili na nov produkt, posebno vozovnico za tiste, ki letijo zgolj z ročno prtljago. Načrtujejo tudi možnost nakupa sedežne rezervacije, s KLM so sklenili code share dogovor na liniji v Amsterdam in z Air France na liniji do Pariza.

Sta

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300