Ormož: Dan odprtih vrat Ekološke kmetije Zadravec
Gospodarstvo
Tipografija

Ekološka kmetija Zadravec, ki že skoraj desetletje skupaj z Ekološko kmetijo Kosec prodaja seneno govedino, vzrejeno na ekološki način, je minulo nedeljo odprla svoja vrata. Svojim kupcem in drugim so želeli pokazati, zakaj si njihova eko govedina zasluži njihovo zaupanje.

V Miklavžu pri Ormožu, v neokrnjeni naravi, med travniki in pašniki, obdanimi z gozdovi, leži Ekološka kmetija Zadravec. Zanjo ob službi in pomoči preostalih družinskih članov, predvsem žene, skrbi Matej Zadravec. Na kmetiji redijo okoli 50 krav in telet, ki so večino časa na paši. Takšen, sicer že redko viden prizor, je čez 250 obiskovalcev pričakal tudi na nedavnem dnevu odprtih vrat omenjene kmetije, kjer je bilo poleg pestrega kulinaričnega program poskrbljeno še za zabavni program z viteškimi igrami s konji in princeso, vožnjo s kočijo, jahanjem in še marsičim.

Zadravec s partnerjem Boštjanom Koscem na mesec proda 400 kg senene ekološke govedine. Meso prodajata povsod po Sloveniji, imata že čez 500 strank. Z njim oskrbujeta tudi nekatere šole in vrtce. Pred tremi leti sta se inovativna kmeta povezala še z gostoljubno Turistično kmetijo Hlebec na obronkih Koga. Na njej svojim rednim kupcem na vsake toliko pripravljajo kulinarične večerje, kjer seveda kraljuje prav njuna ekološka senena govedina. Vsi trije pa so svojo poslovno pot še poglobili, saj so preko Lokalne akcijske skupine UE Ormož uspešno kandidirali za projekt »Predelava in trženje ekološke senene govedine« v vrednosti okoli 58.000 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.05.2019 07:51

    Zaradi prometne nesreče je zaprta cesta Škofja Loka - Železniki, med Škofjo Loko in Praprotnem.Promet je povečan na cestah proti[…]

 

 

radioptuj300