Nakupovalni centri Qlandia imajo novega lastnika
Gospodarstvo
Tipografija

Heta, slaba banka nekdanje koroške bančne skupine Hypo Alpe Adria, in njena podružnica Cedrus sta danes zaključili prodajo 100-odstotnega lastniškega deleža v družbi Centrice, ki ima v lasti 31 trgovskih in poslovnih nepremičnin, med drugim trgovske centre Qlandia. Kupca sta sklada ameriškega upravljavca zasebnega kapitala Lone Star Funds.

Iz Hete so danes tako sporočili, da sta družbo Centrice, ki ima sedež na Dunaju in regionalne pisarne v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu, prek posebnih družb kupila sklada zasebnega kapitala Lone Star Real Estate Fund IV, ki je registriran v ZDA, in Lone Star Real Estate Fund IV, ki je registriran na Bermudi.

Centrice upravlja z nepremičninskim portfeljem, ki ga sestavlja 20 trgovskih in 11 poslovnih nepremičnin v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem. Skupna poslovna površina teh nepremičnin je nekaj manj kot 339.000 kvadratnih metrov, predlani pa je družba z najemninami zbrala 37,3 milijona evrov.

Največji del portfelja odpade na Slovenijo, kjer ima v lasti 23 nepremičnin s skupno poslovno površino okoli 241.600 kvadratnih metrov in prihodki od najemnin v 2014 v višini skoraj 28 milijonov evrov.

Centrice ima tako v Sloveniji v lasti trgovske centre Qlandia v Mariboru, Kranju, Novi Gorici, Novem mestu, Kamniku in Ptuju. Poleg tega slovenski del portfelja med drugim sestavljajo še Qcentri na Ptuju, v Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Slovenski Bistrici, na Jesenicah in v Škofji Loki. Med poslovnimi nepremičninami v Sloveniji ima Centrice v lasti objekte Rotonda, Stekleni dvor in Loma Center v Ljubljani ter urad Finančne uprave RS v Kranju.

Sta

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300