Zupančič: Za kmeta zahtevamo tisto, kar mu pripada
Gospodarstvo
Tipografija

Včeraj se je na sedežu KGZS predstavilo novo vodstvo Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije. Uvodoma se je stari novi predsednik KGZS Cvetko Zupančič ozrl na prejšnji mandat in ocenil, da je KGZS uspela postaviti stabilna tla.

»V zadnjih letih KGZS ni več moteča, kmetje se zavedajo njenega pozitivnega učinka, da je pogajalec pri vladi, da zbornično delo daje rezultate,« je povedal Zupančič in nadaljeval: »Ta del želimo nadgraditi, da bomo bolj glasni, in da zahtevamo za kmete tisto, kar jim pripada. Tako se bo nadaljevalo delo pri oblikovanju zakonodaje: zemljiška politika, zakon o katastrskem dohodku, zakon o gozdovih. Več pozornosti bo treba nameniti povečanju dohodka na kmetiji, kar pomeni izboljšati trženje,« je povedal Zupančič.

»Članstvo pričakuje od nas izboljšanje položaja. Predvsem bo velik izziv, kako iskati rešitve za kmetije, ki so v zadnjem času veliko investirale, gospodarske razmere pa ne  omogočajo poplačila kreditov in obresti. Ta mandat je zelo pomemben, na vodstvu KGZS je velika odgovornost. Članstvo se mora zavedati, da je zbornica toliko močna, kolikor močno jo člani podpirajo. Sistem KGZS je zastavljen dobro in dobro deluje, seveda pa ni vse odvisno zgolj od nas,« je izpostavil Marjan Golavšek, ki je bil podpredsednik že v prejšnjem mandatu.

Branko Tomažič, ki je po štirih letih spet postal podpredsednik KGZS, pa je zavrnil zmotna pričakovanja, da bo KGZS sedaj postala sindikat kmetov. Dodal je, da je zbornica veliko več, saj da je KGZS reprezentativen partner vladi, ministrstvu.

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300