Kompleks nekdanje Tovarne vozil Maribor v roke DUTB!
Gospodarstvo
Tipografija

Stečajni upraviteljici Tovarne vozil Maribor Alji Markovič Čas je v četrtem poskusu vendarle uspelo prodati kompleks propadlega proizvajalca avtobusov v poslovni coni Tezno. Kupec pa kljub pričakovanju ni družba Tam Europe, ki je tam obudila proizvodnjo, pač pa je območje po izklicni ceni 3,5 milijona evrov prešlo v last DUTB.

Kot je povedala Markovič Časova, je bila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je tudi največji ločitveni upnik, edina udeleženka dražbe in edina, ki je vplačala varščino, medtem ko Tam Europe ni izkoristil predkupne pravice za prostore, v katerih že nekaj let nadaljuje proizvodnjo letaliških, turističnih in drugih avtobusov.

Po besedah stečajne upraviteljice je bilo tako prodano še zadnje premoženje podjetja, ki je propadlo skupaj z ostalim imperijem Viator & Vektorja poslovneža Zdenka Pavčka. Če bo šlo vse gladko, bo Markovič Časova stečajni postopek zaključila predvidoma do konca letošnjega leta, poplačilo terjatev pa si, kot je dejala, lahko obeta zgolj DUTB.

Na pojasnila, zakaj se Tam Europe oziroma nekdanji Durabus, STA še čaka, saj direktor družbe Holger Postl za zdaj ni dosegljiv. Omenjeno podjetje je sicer že aprila lani za omenjeno premoženje ponujalo prav 3,5 milijona evrov, za kolikor je bil zdaj kompleks, ki obsega hale, zemljišča in proizvodno opremo, prodan.

Markovič Časova je takrat premoženje prvič poskušala prodati po izklicni ceni 7,85 milijona evrov, decembra lani je izklicna cena znašala pet, marca letos pa štiri milijone evrov, a zanimanja tudi takrat ni bilo.

Sta

Fotografija je simbolična

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300