Ptuj: Prva trgovinica v stanovanjskem bloku
Gospodarstvo
Tipografija

Če bi pogledali v kletne prostore ptujskih stanovanjskih blokov, bi v večini videli zelo neurejene in dotrajane prostore, v katerih se nabira marsikaj. V kletnih prostorih bloka na Rimski ploščadi 20 pa je slika danes povsem drugačna. Stanovalci so prisluhnili želji socialne delavke Sabine Škoda, ki si je že od nekdaj želela trgovinico s komisijsko prodajo oblačil za ženske, moške in otroke.

Sabina se je že nekaj časa poigravala z mislijo, da bi se ukvarjala s tem. Pri uresničevanju njene želje ni imela samo podpore družine, temveč tudi stanovalcev, ki so si želeli, da bi v teh zanemarjenih prostorih nastalo nekaj novega. Za trgovinico je izbrala lepo domače ime, Od tebe k meni, ker ni želela, da bi bila samo trgovinica, temveč tudi prostor za druženje. Zato je v njenem predprostoru uredila tudi manjši razstavni prostor, kjer bodo lahko svoja dela razstavljali amaterski in profesionalni ustvarjalci.

Prva je svoja dela razstavila študentka lesarstva Vesna Brenholc, ki se ukvarja s slikanjem portretov starih, znanih igralcev. V tem prostoru je tudi manjša knjižnica za izposojo knjig, ljudje si jih lahko izposodijo, vrnejo ali prinesejo druge. Vesela pa bo tudi vsakega, ki bo prišel zgolj na klepet. Ljudje so danes preveč odtujeni, vsak pogovor je zato dobrodošel, tudi v bloku pogosto živijo ljudje, ki se medsebojno sploh ne poznajo. V te prostore bo vabila tudi avtorje knjig.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 16.07.2019 01:15

    Dela, odstranjevanje cestninskih postaj:- Na štajerski avtocesti, na priključku Slovenske Konjice sta zaprta izvoz in uvoz iz smeri Ljubljane proti[…]

 

 

radioptuj300