Prva redna seja Upravnega odbora KGZS v novi sestavi
Gospodarstvo
Tipografija

Člani Upravnega odbora KGZS so se 12. julija  sestali na svoji prvi redni seji. Na njej so precejšen del razprave namenili krizi, s katero se sooča mlečni sektor.

Pri tem so opozorili, da modeli izračuna višine cene litra mleka, ki se v zadnjem času predstavljajo v javnosti, kmetijam ne zagotavljajo preživetja. Prav tako so poudarili, da mora kmetijsko ministrstvo zagotoviti ukrepe za reševanje krize, ki bodo namenjeni vsem pridelovalcem mleka, in da je nujno, da se takoj preide k njihovem izvajanju.

Na seji je direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Branko Ravnik med drugim predstavil aktivnosti zborničnega urada na področju Zakona o ugotavljanju katastrskega dohodka in Zakona o dohodnini, jih seznanil z aktivnostmi za pripravo akcijskega načrta za sistematično delo z mladimi kmeti ter aktivnostmi na mednarodnem področju, posebno pozornost pa je namenil ideji o oblikovanju modela trženja kmetijskih in živilskih proizvodov ter iskanju rešitev za preprečevanje širjenja bolezni vozličastega dermatitisa na območje Republike Slovenije.

Upravni odbor oblikujejo Ivan Kodrič (Nova Gorica), Jožica Bolčič (Koper), Janko jeglič (Kranj), Janez Beja (Ljubljana), Franc Prelesnik (Kočevje), Vincenc Otoničar (Postojna), Anton Kukenberger (Novo mesto), Gabriel Metelko (Brežice), Matija Čakš (Celje), Miroslav Kosi (Ptuj), Anton Perko (Maribor),Mihael Zagožen (Slovenj Gradec), Franc Režonja (Murska Sobota), pravna oseba (Anton Lah) in člani upravnega odbora izmed priznanih strokovnjakov, katerih delo je povezano s kmetijstvom: Sonja Arlič, Simona Hauptman, Anton Hohler (Ptuj).

Foto: KGZS

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300