Pol bodo za promocijo prispevali kmetje, pol predelovalci
Gospodarstvo
Tipografija

S promocijsko-informativnimi sporočili je kmetijsko ministrstvo zadnjih pet let obveščalo potrošnike, da je lokalno pridelana hrana bolj sveža, polnejšega okusa in hranljivejša. Sedaj je ministrstvo, da bi potrošnikom na prodajnih mestih olajšali izbiro v Sloveniji pridelanih in predelanih proizvodov, vzpostavilo novo nacionalno shemo kakovosti 'Izbrana kakovost'.

Verjetno se še spomnite oglasnih sporočil, kot so: izberite mleko, ki ni prepotovalo na stotine kilometrov, v Sloveniji pojemo 35 odstotkov manj sadja in zelenjave, kot priporoča Svetovna zdravstvena organizacija, pojejmo jabolko več … Na ministrstvu so prepričani, da so promocijske aktivnosti obrodile sadove, saj da trgovine na svojih policah in v promocijskih materialih izpostavljajo slovenske, lokalno pridelane in predelane proizvode, da tudi mediji tej tematiki posvečamo več prostora in časa in da gostinci na svoje jedilnike vse bolj vključujejo lokalne kmetijske proizvode in živila.

Sedaj ministrstvo z mlekarji in rejci živine vzpostavlja novo shemo kakovosti – izbrana kakovost, ki potrošniku zagotavlja, da gre za proizvode s posebnimi lastnostmi, redno kontrolo, slovensko surovino ter jamči, da so izdelki pridelani in predelani v Sloveniji.

Ta projekt je torej povezal mlekarje, živinorejce, perutninarje in kmetijsko ministrstvo. Namreč kmetijski pridelovalci oziroma odkupovalci in predelovalci so prevzeli obveznost zbiranja prispevka za promocijo, h kateremu bo svoj delež prispevala tudi država. Z obveznim prispevkom bo za promocijo namenjenih bistveno več finančnih sredstev, kar bo omogočilo intenzivnejše in učinkovitejše oglaševanje ter pozitivne učinke na nakupne navade potrošnikov, so prepričani na ministrstvu.

Za promocijo mleka 0,5 € na 1000 litrov

In kako bodo porabljena sredstva iz prispevkov za promocijo?

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300