Ormož: Zakaj zamuja sanacija parketa v hardeški dvorani
Gospodarstvo
Tipografija

Kljub obljubam hardeška športna dvorana z novim šolskim letom še ni odprla svojih vrat. Kje se je tokrat zataknilo in kdaj bo dvorana končno nared?

Športna dvorana na Hardeku še vedno ni v uporabi. Po tem, ko so pred približno dvema letoma začeli več kot milijon evrov težko izgradnjo prizidka, ki so jo h koncu pripeljali šele maja letos, je telovadnica še vedno – tako skupaj že skoraj dve leti –  gradbišče. Kmalu po končanju prizidka so se namreč lotili še nujno potrebne sanacije poškodovanega parketa, saj ga je v času gradnje zaradi nepravilne zaščite večkrat zalilo, hkrati pa tudi izvedbe talnega ogrevanja. Dela bi sicer po prvotnih obljubah morala biti končana 20. avgusta oziroma do začetka novega šolskega leta. A se so zamaknila.

Dodatna dela podaljšala čas izvedbe

»V tem času se je marsikaj dogajalo. Pogovor z izvajalcem je tekel zelo počasi, kajti izvajalec se je na naše aktivnosti zelo počasi odzival. Drži pa tudi, da so bila potrebna dodatna dela, ki niso bila predvidena in so nam podaljšala čas izvedbe del, med drugim izravnavalni estrihi. Tukaj je treba poudariti, da je bila razlika višine med zgornjim in spodnjim delom telovadnice skoraj 11 centimetrov, se pravi, da je prišlo do posedkov. V tistem delu, kjer se dvorana stika z bazenom, smo zadevo sondirali – preverili smo, kako je z vlago, trdnostjo, da se nam kasneje ne bi še kaj dogajalo. Dodatno smo naredili izolacijo okrog sider za odbojkarsko igrišče in vse ostalo. Zaradi dodatnih del smo tako ugodili prošnji izvajalca za podaljšanje roka izvedbe del, in sicer za 9. september, a glede na trenutno situacijo do takrat tega zagotovo ne bo mogoče izvesti. Predvidevam, da bo kompletna zadeva okrog parketa skupaj z izrisi črt in vsem ostalim končana zadnji teden v septembru,« je o tem, zakaj je prišlo do zamude in kdaj bodo dela končana, pojasnil župan Danijel Vrbnjak.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 11.12.2019 19:32

    Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje za tovorna vozila pri vstopu.Dela:- Skozi predor Karavanke bo ta teden[…]

 

 

Prireditvenik

radioptuj300