Ptuj: Bo za predlagano »turbo« krožišče žrtvovan še en del mestnega parka?
Gospodarstvo
Tipografija

Trenutni potek prometa kaže, da se je po postavitvi začasnega montažnega krožišča pri minoritskem samostanu na Ptuju pretočnost na tem območju izboljšala. A ne iz vseh smeri. Nekatere vpadnice, recimo z Osojnikove ceste, ostajajo v konicah nabite s pločevino. Direkcija RS za infrastrukturo je pripravila idejno zasnovo, po kateri bi tudi ta problem rešili, a bi bilo treba za ureditev fiksnega krožišča z dvojnimi priključki poseči v mestni park.

Nekaj manj kot 100.000 evrov je Direkcijo RS za infrastrukturo (Direkcijo) doslej stala sedanja ureditev začasnega montažnega krožišča na Ormoški cesti, pri minoritskem samostanu. Približno polovico so namenili za vzpostavitev takšnega prometnega režima, dodatnih 44.650 evrov pa so lani zagotovili za vzpostavitev mimobežnega pasu. V obeh primerih je bil izbrani izvajalec Cestno podjetje Ptuj.

Sedanja varianta je začasna; z njo se je pravzaprav preverjalo, kaj bi bila najoptimalnejša rešitev tako z vidika varnosti kot pretočnosti. Na ptujski občini ugotavljajo, da sta se oba omenjena vidika z uvedbo montažnega krožišča bistveno izboljšala.

Nekaj težav pa vendar ostaja nerešenih. Zastoji v urnih konicah nastajajo predvsem na priključku z Osojnikove ceste na Ormoško cesto. Na ptujski občini rešitev vidijo v uvedbi obvoznega pasu.

Svoje predloge je že posredovala tudi Direkcija. Na ptujsko občino so podali zahtevo za izdajo projektnih pogojev na idejno zasnovo, kjer pa se s predlagano rešitvijo ne strinjajo in to argumentirajo tako: „S fiksnim krožiščem bistveno posegamo v prostor obstoječega montažnega krožišča, na vseh krakih so predvideni dvojni priključki in tudi večji poseg v brežino mestnega parka“.

Tako imenovano turbo krožišče, ki ga predlaga Direkcija, naj bi bistveno poseglo na območje Mestnega parka, ki je pod kulturno-varstveno zaščito, pri čemer na občini opozarjajo še na nekaj težav, ki bi jih predlagana ureditev lahko prinesla:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 14:45

    Predmet na vozišču ovira promet na gorenjski avtocesti med priključkom Vodice in počivališčem Povodje proti Ljubljani. Okvara tovornega vozila pa[…]

radioptuj300