Impolčanom ta mesec regres
Gospodarstvo
Tipografija

Slovenjebistriški Impol, ki je peti največji slovenski izvoznik, kot kaže, uspešno krmari skozi posledice epidemije COVID-19. V delavski sredini niso zabeležili nobene okužbe, prav tako nobenega zaposlenega niso napotili na čakanje na delo doma, ob tem pa so sporočili, da bodo delavcem 18. maja izplačali regres v višini 1.500 evrov.

Andrej Kolmanič, glavni izvršni direktor Skupine Impol, je ob robu ministrskega obiska v Slovenski Bistrici poudaril, da se je razpršenost proizvodnega portfelja Impola ponovno pokazala za pomembno prednost. »Zaradi razglasitve pandemije covid-19 se na nekaterih področjih povpraševanje povečuje, na nekaterih zmanjšuje, v celoti pa je poslovanje zaradi razpršenosti bistveno manj prizadeto,« je dejal.

Ob tem so v Impolu pripravili štiri scenarije možnih vplivov epidemije na poslovanje skupine Impol, od 10-odstotnega padca obsega prodaje in proizvodnje do 50-odstotnega padca. »Pomembno je, da vse kaže na dovolj dobro obvladovanje tveganj in zagotavljanje likvidnosti. Trenutne razmere v državi kot tudi na vseh proizvodnih lokacijah skupine Impol ter na prodajnih in nabavnih trgih skupine Impol so sicer še zelo negotove in hitro spreminjajoče. Kljub navedenemu pa smo prepričani, da obstoj in nadaljevanje poslovanja skupine Impol, glede na vse sprejete ukrepe, tudi v prihodnje nista ogrožena,« je zapisano v letnem poročilu skupine Impol.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 06:44

    Zaradi živali je promet oviran na pomurski avtocesti med Pincami in Lendavo proti Lendavi.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih zmanjšuje[…]

radioptuj300