Borl: Dela se bodo podražila za 250.000 evrov in časovno zamaknila
Gospodarstvo
Tipografija

Konec tega meseca bi se v skladu s pogodbenim rokom morala končati sanacijska dela na skalni brežini pod borlskih gradom. Zaradi izredne situacije, ki jo je prinesla epidemija koronavirusa, bodo pogodbeni rok za končanje del z aneksom podaljšali. Hkrati bodo z aneksom povišali pogodbeno vrednost za 250.000 evrov. Iz dosedanjih 1,4 milijona evrov se bo vrednost del zvišala na 1.650.000 evrov. Izvajalec del je družba Pondus.

Do časovnega zamika izvedbe projekta med drugim prihaja, ker podizvajalec, ki izvaja sanacijo brežine, prihaja s Hrvaške. „Podizvajalec zaradi nastale situacije ne more zagotavljati dnevne prisotnosti delovne sile na gradbišču ter nekaterega specialnega materiala. Zato bo rok za dokončanje del verjetno podaljšan do začetka jeseni. Do takrat bomo izvedli zaščito brežine in podajno-lovilne sisteme,“ so povedali na Direkciji RS za infrastrukturo (DRSI), ki je naročnica projekta. Dodali so, da dela na terasi tudi do tega termina ne bodo končana.

Kot smo že poročali, so arheološke raziskave na dan prinesle pomembna (in nepričakovana) odkritja o zgodovini gradu. To posledično pomeni tudi spremembo projekta. Za zdaj bodoča oblika grajske terase po pojasnilu DRSI še ni znana in se bodo dela, ki jih financira ministrstvo za kulturo, zavlekla za nekaj dodatnih mesecev. „Postavili bomo lovilne ograje, ki bodo preprečevale krušenje nesaniranih zidov grajske terase. Zaradi dodatnih del na brežini in dodatnih del, ker ZVKDS ne dovoli izvedbe po osnovnem projektu, je v pripravi aneks. V skladu s pogodbo so bila dela ovrednotena na 1,4 milijona evrov. 1,2 milijona evrov za sanacijo brežine namenja DRSI, 280 tisočakov za sanacijo terase pa ministrstvo za kulturo. Trenutni presek situacije kaže, da se bo pogodbena vrednost projekta zaradi dodatnih del povečala za 250.000 evrov,“ so navedli na DRSI.

Katera dela so že izvedli in katera še bodo

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 05:24

    Zaradi povožene živali je promet oviran na pomurski avtocesti na uvozu Lipovci proti Murski Soboti.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih[…]

radioptuj300