V Sloveniji prvič možnost primerjave vseh zavarovanj na enem portalu
Gospodarstvo
Tipografija

Zaradi razmer, v katerih smo se znašli v zadnjih mesecih, se marsikaj spreminja, tudi sklepanje zavarovanj. Potrošnikom ni treba več obiskovati poslovalnic ali na dom sprejemati zavarovalnih agentov. Zavarovanja lahko izbiramo, primerjamo in sklepamo na spletu. Po novem je mogoče vse to opraviti na enem spletnem mestu.

Vsaka zavarovalnica ima svojo spletno stran, kjer lahko sklenemo njihova zavarovanja. Če pa želimo primerjati zavarovanja različnih zavarovalnic, smo prepuščeni sami sebi in si moramo vzeti veliko časa, da dobesedno skačemo z ene spletne strani na drugo. Hkrati je skoraj nemogoče, da bi nevešči laiki, kar nas večina potrošnikov žal je, dejansko ustrezno primerjali in se odločili za najprimernejšo zavarovalno ponudbo.

Lahko bi brskali po primerjavah nekaterih zavarovanj, ki so jih opravile različne organizacije za varstvo potrošnikov, a gre za zastarele podatke. A zdaj lahko na enem mestu primerjamo aktualna zavarovanja različnih zavarovalnic in jih, ko se argumentirano odločimo, tudi sklenemo. Novi portal www.zavaGO.si prvi ponuja primerjavo zavarovanj različnih zavarovalnic v Sloveniji.

Transparentno do primernega zavarovanja

Zavarovalnice sicer nerade javno razkrivajo na spletu drobni tisk, še manj pa želijo sodelovati v primerjalniku zavarovanj. Tako raje prepuščajo prodajo zavarovanj svojim zastopnikom, se držijo ustaljenih tradicionalnih, že zdavnaj preživetih prodajnih poti in ne vidijo prihodnosti v novodobnih ter predvsem drugačnih kanalih. Po skoraj letu dni pogajanja in dogovarjanja z zavarovalnicami pa je luč sveta tudi v Sloveniji ugledal spletni portal www.zavaGO.si, kjer imamo potrošniki končno na voljo transparentno primerjavo vseh nezgodnih, zdravstvenih in turističnih zavarovanj različnih zavarovalnic v Sloveniji na enem mestu.

Spletni portal www.zavaGO.siomogoča preprost in pregleden način primerjave, izbire in spletne sklenitve zavarovanj v Sloveniji. Z le nekaj kliki lahko potrošniki hitro in enostavno poiščemo in primerjamo zavarovanja različnih zavarovalnic, izberemo najprimernejšo ponudbo in zavarovanje sklenemo na spletu.

Prihodnost sklepanja zavarovanj

Spletne strani, kakor je www.zavaGO.siv Sloveniji, so že dalj časa zelo uspešne v Nemčiji, na Hrvaškem in drugod po Evropi. Ustanovitelja, ki sta razvila spletni portal, David Fister in mag. Karmen Darvaš, oba v zavarovalništvu aktivna že od leta 1999, pa imata še bolj daljnovidno in ambiciozno vizijo, saj želita potrošnikom omogočiti še več možnosti izbire.

Kot sta povedala, je bila pri razvoju portala najhitreje in najbolj odzivna Prva osebna zavarovalnica, prepričana pa sta, da bodo tudi druge zavarovalnice kmalu sledile sodobnemu načinu sklepanja zavarovanj in modernizaciji procesov v zavarovalništvu.

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300