Središče ob Dravi: Drava Natura 2000
Gospodarstvo
Tipografija

Celotna vrednost projekta Drava Natura 2000, reka za prihodnost (izboljšanje stanja ohranjenosti vrst in habitatnih tipov rečnega in obrečnega pasu reke Drave), je 6,2 milijona evrov, ki je skoraj v celoti financiran iz evropskega sklada za regionalni razvoj in državnega proračuna.

Vodi ga Mariborska razvojna agencija (MRA), partnerji pa so: Zavod RS za varstvo narave (ZRSVN), Direkcija RS za vode (DRSV), Znanstveno raziskovalno središče (ZRS) Bistra Ptuj ter občine Starše, Duplek in Središče ob Dravi.

Občina Središče ob Dravi bo v okviru projekta za odkupe zemljišča v reki Dravi in ob njej odštela okoli 350.000 evrov. V duhu Nature 2000 bodo na območju krajinskega parka v prihodnjih letih z evropskim denarjem potekale tudi zasaditve in ureditev intrepretacijske točke, nadgradili pa bodo še opremo v informacijski pisarni.

Doživetja v naravi

Interpretacijska točka, ki bo na prostem, bo obsegala deset postaj. Vsi, ki bodo željniigre ali resnejšega spoznavanja reke Drave, si bodo lahko med drugim ogledali maketo hrčkovega rova, skozi silhuete in preko sledov spoznavali nekatere živalske vrste, ki tod živijo, s hojo bosih nog pa s pomočjo poligona tudi naravne materiale iz Drave. Na voljo bo lesena stavba, kjer si bo mogoče ogledati tudi kakšen predstavitveni filmček ter interpretativna igrala, kot so ravnotežnostni poligon, klopce ... Elementi bodo izdelani iz naravnih materialov. »To bo del ponudbe krajinskega parka in Destinacije Jeruzalem, ki jo vse tri občine gradimo skupaj,« je dodal Borko, ki upa, da bodo tudi na ta način v njihove kraje zvabili več turistov.

Kolikšen bo prispevek občine, bo jasno, ko bodo izbrali izvajalca, župan pa ocenjuje, da bo tam nekje od 20.000 do 50.000 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300