Impol že v prvih petih mesecih dosegel 70 odstotkov načrta
Gospodarstvo
Tipografija

Polletni rezultati poslovanja skupine Impol so spodbudni, saj je ta že v prvih petih mesecih letos s sklenjenimi pogodbami dosegla kar 70 odstotkov prodajnega načrta. Bistriški predelovalec aluminija letos načrtuje 16-odstotno količinsko povečanje proizvodnje v primerjavi z letom 2015 in posledično povečanje obsega prodaje za 30.000 ton.

Kot so sporočili iz družbe Impol 2000, preko katere vodilni menedžerji lastniško obvladujejo Impol, za leto 2016 načrtujejo za 218.815 ton prodanega blaga, s čimer bodo ob trenutnih cenah na trgu ustvarili 606 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje. Ob koncu leta pod črto načrtujejo za več kot 30 milijonov evrov dobička pred obdavčitvijo.

Veliki strateški cilj skupine Impol do leta 2025 je, kot so sporočili iz družbe, ustvariti prodajo v višini milijarde evrov in količinski obseg proizvodnje v višini 350.000 ton letno. Obseg proizvodnje nameravajo povečevati predvsem na valjanem programu, ki že danes predstavlja okoli 60 odstotkov celotne prodaje.

Dolgoročno načrtujejo dvig proizvodnje valjanih izdelkov na 150.000 ton, k čemur bo največ prispevala proizvodnja v hrvaškem podjetju Impol-TLM, nekdanjem gigantu iz Šibenika, kamor je Impol vstopil letos in v prihodnje načrtuje nakup proizvodnih zmogljivosti družbe TLM Aluminium.

"Postopek nakupa še ni končan, ker stečajni postopek še ni zaključen, zato je naše hrvaško podjetje trenutno še vedno najemnik proizvodnih zmogljivosti," so pojasnili v Slovenski Bistrici, kjer so v zadnjih desetih letih za naložbe namenili približno 400 milijonov evrov. Za doseganje dolgoročnega cilja - povečanje obsega in vrednosti prodaje - v naslednjih desetih letih načrtujejo dodatna vlaganja v višini 200 milijonov evrov.

Impol je lani na ravni skupine ustvaril 546,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 12 odstotkov več kot v letu 2014, prihodki pa so prvič presegli pol milijarde evrov. Čisti dobiček skupine je narasel za 80 odstotkov na 22,5 milijona evrov, s tem pa je skupina lani beležila najboljše poslovne rezultate doslej.

Sta

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300