Ptuj: Mestna galerija deluje že tri leta, dvigala še ni
Gospodarstvo
Tipografija

V naslednjih petih letih bo ptujska občina za ureditev dostopov, zagotovitev požarne varnosti, ureditev fasade, dela strehe, dvorišča in vgraditev dvigala v Prešernovi ulici 29 namenila 400.000 evrov. S to investicijo bo bistveno olajšana dostopnost do Mestne galerije in prostorov Upravne enote. Dvigalo, ki naj bi ga postavili naslednje leto, bo marsikomu prvič omogočilo vstop v galerijske prostore, do katerih je treba prehoditi kar 79 stopnic.

Uprava Vrtca Ptuj se je pred petimi leti preselila iz prostorov v Prešernovi ulici, saj so bili ti povsem neprimerni. Temu je pritrdila tudi gradbena inšpekcija, posledica njihovih pregledov pa je bila selitev na Puhovo ulico.

A prostori na Prešernovi ulici 29 niso dolgo samevali. Po delni prenovi tretjega nadstropja je marca 2017 tam začela delovati Mestna galerija. Že ob njenem odprtju so bili izraženi številni pomisleki o primernosti. Ključni: dostopnost. Ozko stopnišče do tretjega nadstropja tudi tri leta po odprtju ostaja edina pot do vhoda v galerijo. Takratno vodstvo ptujske občine pod taktirko župana Mirana Senčarja, ki je goreče zagovarjal ta projekt, je sicer vztrajalo, da bo dvigalo kmalu po odprtju urejeno. Denarja za to pa vse doslej v občinski malhi ni bilo.

Zdaj naj bi bili končno bližje realizaciji. Dvigalo bo predvidoma naslednje leto postavljeno na severovzhodni strani notranjega dvorišča. Ker rešitev posega tudi v veduto mesta, jo je bilo treba uskladiti z Zavodom za varstvo kulturne dediščine.

Pogoj, da bo to sploh izvedljivo, pa je preureditev dostopa do kuhinje in kabineta športne vzgoje Osnovne šole Olge Meglič. Sočasno z vgraditvijo dvigala bo občina celovito uredila več zadev, ki jih bodo izvajali fazno.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300