Začetek poletne sezone na Mariborskem Pohorju ni bil obetaven
Gospodarstvo
Tipografija

Po letošnji klavrni zimski sezoni si obe največji smučišči v Podravju, to je Mariborske Pohorje in RTC Trije kralji nad Slovensko Bistrico, prizadevata, da bi se število obiskovalcev okrepilo vsaj čez poletje. Pri Treh kraljih so optimistični, na Mariborskem Pohorju pa se za zdaj številke ne morejo kosati z lanskimi.

Dolgoročni cilj Marproma, ki upravlja smučišče in krožno žičnico na Mariborskem Pohorju, je, da bi poletno sezono po številu obiskovalcev in prometu postopoma približali zimski. Doslej je bilo to razmerje približno 30 proti 70 odstotkov v prid zimske sezone. Letošnje številke za zdaj še niso vzpodbudne, delno gre razlog pripisati tudi pomanjkanju turistične ponudbe. Šele julija je vrata ponovno odprl hotel Arena na snežnem stadionu, prav tako je šele v začetku meseca zaživela obnovljena koča na Trikotni jasi. Sicer pa so poleti na Mariborskem Pohorju obiskovalcem na voljo različne aktivnosti, zagotavljajo v Marpromu. Izpostavili so pohodništvo, spuste na poletnem sankališču, gorsko kolesarstvo. O slednjem so dejali, da je razmerje med domačimi in tujimi kolesarji približno 50 proti 50, pri čemer je med tujimi največ Avstrijcev. Seveda pa številne pod Pohorje privabi že vožnja s kabinsko žičnico. Od 11. maja do 13. julija letos je iz rdečih kabin mesto Maribor opazovalo27.300 potnikov, od tega je bilo 5.400 obiskovalcev kolesarskega parka. »V istem obdobju lani je bilo število potnikov občutno višje, in sicer 39.900, kolesarjev pa je bilo nekoliko manj, našteli smo jih 4000,« so s podatki postregli v Marpromu.

Turistični boni so pomoč, ne rešitev

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300