Do zemlje prijaznejši traktor goseničar
Gospodarstvo
Tipografija

Podjetje Grapak je prvič v Sloveniji predstavilo najnovejša modela Claasovih traktorjev in Horscheve stroje za obdelavo tal.

Ob omembi blagovne znamke Claas verjetno najprej pomislite na velike zeleno-bele kombajne, ki so se zadnje dni podili po njivah, da bi pospravili še nepožeto pšenico. Širši javnosti je namreč manj znano, da nemško družinsko podjetje Helmuta Claasa izdeluje celotno kmetijsko mehanizacijo, med katero je treba še posebej izpostaviti traktorje. Medtem ko so traktorji znamke Fendt trdno zasidrani na prvem mestu med izredno veliko konkurenco, pa naj bi si Claasovi, tako pravi Boštjan Flamiš iz Grapaka, delili drugo mesto skupaj z ameriškim Johnom Deerom.

Do Claasovega traktorja tudi z denarjem prek razpisa

»Claasovi traktorji so vse prepoznavnejši in cenjeni tudi v Sloveniji,« pravi Flamiš. »Potencialnim kupcem smo se tokrat odločili predstaviti dva modela goseničnih traktorjev s podvozjem terratrac. Posebnost goseničnega podvozja je v večji naležni površini in boljšem oprijemu s podlago. Z gosenico se zmanjša pritisk na površino, kar posledično pomeni manj poškodb tal, varovanje tal, pa tudi več pridelka.« V ponudbi imajo dva modela iz tako imenovanega razreda premium, in sicer enega, ki ima gosenice namesto zadnjih koles, in drugega, ki ima podvozje terratrac tako spredaj kot zadaj. In cena? Od 200.000 navzgor, odvisno od opreme. »Traktorja sta še posebej primerna za večja kmetijska gospodarstva, razne kombinate in velike kmete. Glede na to, da je zdaj aktualen razpis za gozdarsko tehniko, je gotovo zanimiv tudi Claasov traktor z gozdarsko opremo.«

Predstavitev novosti pri kombajnih so že opravili, nove modele odlikuje večja kapaciteta, pa tudi izkoristek, saj stroj bolje loči zrnje od plev in tako tudi zbere več zrnja.

Prednosti navigacijskega sistema in telematike

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300