Dom upokojencev Ptuj: Bolj kot korona na poslovanje vplivala koprska enota
Gospodarstvo
Tipografija

„V času epidemije pri stroških nismo varčevali, saj si tega nismo mogli privoščiti,“ je bila jasna direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički. Odhodki so v prvi polovici leta za okrog sto tisočakov presegli prihodke, to pa ni le posledica epidemije, pač pa predvsem nerešenih težav s koprsko enoto.

„Izračunali smo, da samo to, da zaradi epidemije vsem stanovalcem vsakodnevno merimo vročino, terja tri zaposlene za polni delovni čas; potem veste, kako to vpliva na organizacijo dela. O znižanju števila zaposlenih niti ne upamo razmišljati,“ o povišanju stroškov zaradi epidemije koronavirusa pravi direktorica ptujskega Doma upokojencev. V tem so se sicer modernizirali in pred nekaj dnevi nabavili aparat za merjenje temperature obiskovalcev in zaposlenih. Sodobna naprava v pritličju stavbe jih je stala 2000 evrov.

Več stroškov tudi za plače

V prvi polovici letošnjega leta so prihodki enega največjih domov v Sloveniji znašali nekaj manj kot 6,9 milijona evrov, odhodkov je bilo za 7,02 milijona. Čeprav so zastavljeni plan prihodkov presegli, je dejstvo, da je bilo tudi stroškov več. Po besedah direktorice je precej sredstev terjala nabava zaščitne opreme v marcu ter potem od junija naprej, ko je bila epidemija preklicana. Del opreme so tudi v času epidemije nabavljali sami: „Enostavno je ni bilo dovolj.“

Podražil se je tudi odvoz odpadkov, več je bilo pranja perila ipd., občutijo pa tudi povečanje mase plač. Te v ptujskem domu za vse enote skupaj predstavljajo kar 68 % vseh stroškov. Ker so se v javnosti pojavljale različne informacije o izplačilu dodatkov za delo v času epidemije, je Šemničkijeva skupaj s pomočnico direktorice za finančno-računovodsko področje Sergejo Meznarič predstavila te podatke po posameznih postavkah.

So zaposleni dobili, kar jim pripada?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300