Zavarovalnice so v ponudbo že vključile nevarnosti toče in viharja
Gospodarstvo
Tipografija

Silovita neurja, brez katerih več ne mine poletje, za seboj marsikje pustijo uničujoče posledice. Zadnji avgustovski konec tedna sta orkanski veter in toča lomastila po vsej Sloveniji. Skorajda ni bilo kraja, kjer ne bi čutili posledic. Vreme postaja vse bolj nepredvidljivo. Čeprav vremenoslovci dokaj dobro napovedujejo vremenske razmere, pa se tudi zgodi, da se nevihta v razgretem poletnem popoldnevu zna prikrasti popolnoma nepričakovano, dobesedno od nikoder.

Kakšne posledice za seboj pustijo naravne nesreče, so ljudje v Spodnjem Podravju dodobra izkusili v letu 2008, ko je ob silovitem viharju lomastila kot oreh velika toča. Potem je prišlo leto 2012, ko je Drava čez Podravje grmela z rušilno močjo. Sledila so leta, ko je čez prvomajske praznike pritisnila zmrzal, poletna neurja s točo pa so tako ali tako postala stalnica. Predlani je bila suša že v marcu, lani je neurje dvakrat silovito udarilo po Ptuju, dežja je bilo toliko, da je bilo celo mesto v trenutku v vodi, veter je izruval in polomil na stotine dreves. V tokratnem avgustovskem neurju jo je najbolj skupil ormoški konec. Orkanski veter je odkrival strehe, lomil drevesa, nasade vinogradov … Dejansko je bilo vremenskih ujm s hudimi posledicami v minulem obdobju v spodnjepodravski regiji že toliko, da se podrta drevesa in odkrite strehe skoraj ne zdijo več nič neobičajnega.

Ekstremni vremenski pojavi so v ljudi naselili tudi strah. Marsikdo se ob slabi vremenski napovedi raje ne odpravi od doma – da čuva svojo nepremičnino, če bi se zgodilo karkoli neprijetnega, in da ima avtomobil varno shranjen pod streho. Ker pa je treba tudi v službo in po opravkih, seveda ni mogoče, da bi bili ljudje nenehno doma. Pa tudi na kakšen izlet in na počitnice se radi odpravijo. Nesreči se dejansko ni moč izogniti, s tem pa obstaja tveganje, da lahko zaradi posledic vremena na avtomobilu nastane znatna škoda.

Bodo cene zavarovalnih premij zrasle?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300