Gostilna Ribič ponovno vabi
Gospodarstvo
Tipografija

Gostilna Ribič je po prenovi ponovno odprta. Posluje v okviru postavljenega urnika brez kakršnihkoli statusnih ali organizacijskih sprememb, pod okriljem poslovne skupine PP oz. njene hčerinske družbe PP Gostinstvo. Včeraj popoldan sta Perutnina Ptuj in Gostilna Ribič gostili 30 novinarjev iz območja BiH, ki so se na Ptuju mudili v okviru projekta promocije perutninskega mesa evropskega porekla na tretjih trgih.

Šimonka napoveduje ukrepe optimizacije in racionalizacije

Iz Perutnine Ptuj (PP) so sredi tega tedna sporočili, da je predsednik uprave Tibor Šimonka s konzorcijem bank podpisal 73-milijonski najem posojila z ročnostjo sedmih let.

Na družbo Dialog, ki v Perutnini skrbi za odnose z javnostmi, smo ob tem naslovili novinarska vprašanja v zvezi z dosedanjimi posojili – iz časa izpred 40-milijonske dokapitalizacije, ki jih je bilo neodplačanih za okrog sto milijonov evrov. Zanimalo nas je tudi, koliko po najemu novega posojila znaša skupen dolg Perutnine do bank. Odgovorili so, da o podrobnostih ne morejo komunicirati. Je pa z najemom novega 73-milijonskega posojila in podpisom novih kreditnih pogodb prenehal veljati sporazum o reprogramu starih kreditov, ki so v preteklosti kar precej obremenjevali poslovanje družbe. »Zadolženosti iz preteklosti, ki je bila upravljana s sporazumom o reprogramu, po dokapitalizaciji in najemu tega posojila ni več, saj tudi sporazuma več ni,« so na kratko pojasnili v Dialogu. Hipotetično bi lahko sklepali, da so se stari Perutnini dolgovi, ki so torej poravnani in so znašali okrog sto milijonov evrov, zdaj poplačali z denarjem iz dokapitalizacije in najemom tega novega posojila v znesku 73 milijonov evrov.
Postopek finančnega prestrukturiranja končan.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300