Ptuj, Grajena: Kanalizacijsko krpanje po obrokih
Gospodarstvo
Tipografija

Ptujska občina je letos iz proračuna za dogradnjo kanalizacijskega sistema namenila pol milijona evrov. Pred nedavnim so tako položili okrog 670 metrov cevnega sistema v središču Grajene, dela pa v tem času še potekajo na desnem bregu reke Drave, na območju Suhe veje. Končali jih bodo predvidoma konec novembra, medtem ko bodo cesto preplastili šele spomladi.

Grajenska investicija je bila vredna 204.000 evrov, prav te dni je bil opravljen kakovostni prevzem.

Izvajalec del Komunalno podjetje Ptuj je izvedlo niz kanalov v centru Grajene, nasproti osnovne šole. Zraven ureditve kanalizacije v dolžini 673 metrov so izvedli hišne priključke od glavnega kanala do parcelnih meja stanovalcev. Preplastili so tudi cesto. „Investicija predstavlja dograditev manjkajočega kanalizacijskega sistema na tem območju mestne občine Ptuj in s tem omogoča celostno odvodnjavanje komunalnih odpadnih voda. Ta teden je bil izveden kakovostni pregled investicije. Sledi izdaja 33 obvestil in odločb o komunalnem prispevku,« pojasnjujejo na ptujski občini.

Del Grajenčanov že dolgo priključenih, del še dolgo ne bo

Seveda pa to še zdaleč ne pomeni, da je kanalizacijska veja na Grajeni res končana. Pri tem ne gre za tiste, ki živijo v redkeje poseljenem gričevnatem delu, do koder kanalizacijska mreža sploh ne bo segla, temveč za tiste, ki živijo v gosto naseljenem ravninskem delu. Brez možnosti priključka so tako občani na začetku naselja v dolinskem delu te primestne četrti, na levi strani regionalke iz Ptuja proti Vurberku. Zanimivo je, da so kanalizacijski sistem z vsemi navezavami do objektov ob regionalni cesti na desni strani zgradili že pred več leti. Tako so Grajenčani, ki stanujejo na desni strani ceste, že dolgo priključeni na mestno kanalizacijo, tisti na levi (sosedje na nekaj metrih razdalje) pa se sprašujejo, če so drugorazredni državljani oz. občani, saj o možnostih njihove priključitve ni ne duha ne sluha.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300