Zavod za turizem: 31.500 evrov za prenovljene pisarne
Gospodarstvo
Tipografija

Razlogov za selitev Zavoda za turizem Ptuj na novo lokacijo, iz Murkove ulice na Mestni trg 4, je več. Med drugim tudi dejstvo, da bi bili prostori, v katerih so delovali doslej, zaradi organizacije dela potrebni adaptacije. A brez finančnega vložka tudi selitev na drugo lokacijo ne bo možna; za ureditev in nakup opreme bodo namenili okrog 30.000 evrov.

Čeprav so prostori na Murkovi ulici na Ptuju, v katerih še deluje Zavod za turizem Ptuj, lepo urejeni, po prepričanju direktorice Zavoda Tanje Srečkovič Bolšec za to dejavnost niso najprimernejši. Zraven tega, da so jim postali premajhni, so zaradi organizacije in načina dela potrebni prenove. Vse delo ptujske projektne pisarne turističnih delavcev namreč trenutno poteka v enem samem prostoru, ki je obenem namenjen tudi za poslovne sestanke, srečanja ... Ločeno, na drugi lokaciji, pa deluje TIC, kar prav tako ni optimalna varianta.

Selitev bo vplivala tudi na boljšo organiziranost dela zaposlenih

Ker se je v začetku leta izpraznil poslovni prostor na Mestnem trgu, v katerem je delovala optika Clarus, je vodstvo občine skupaj z direktorico Zavoda sprejelo odločitev, da se turistična dejavnost preseli. Na frekventni lokaciji bodo še vedno tako Ptujčanom kot turistom precej na očeh, pa vendar bodo imeli boljše pogoje dela.

Preurejanje je v teku, sredstva za ureditev novega poslovnega prostora so zagotovljena na dveh postavkah. Iz obeh skupaj bo občina za ta namen prispevala 31.500 evrov. Za vzdrževanje poslovnih prostorov so planirana sredstva v višini 6.500 evrov, za stroške elektrike, informacijske tehnologije ter del stavbnega pohištva za nakup osnovnih sredstev pa 25.000 evrov. S tem denarjem bodo pokrili stroške gradbenih in obrtniških del ter nabavili potrebno dodatno pisarniško opremo. Med drugim se ureja tudi ogromno skladišče, ki je potrebno temeljite prenove, a jim bo zelo koristilo. Izvajalci del so Javne službe Ptuj, Zerox, d. o. o., in mizarstvo Andrej Bezjak.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300