V jesen s tradicionalnim sejemskim dogajanjem
Gospodarstvo
Tipografija

V Gornji Radgoni te dni poteka 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. Po ocenah organizatorjev naj bi sejem letos privabil med 120.000 in 130.000 obiskovalcev.

Na 71.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se predstavlja 1.800 razstavljavcev iz 30 držav. Sejemsko dogajanje bodo v Gornji Radgoni zaključili jutri. Na Agri letos posebno pozornost namenjajo mednarodnemu letu stročnic, ekološkemu kmetijstvu in zdravju prijaznim živilom, lokalno pridelani hrani, zeliščem in aromatskim rastlinam, industrijski konoplji, nacionalnemu bogastvu gozdovom in lesu, kmetijski tehniki za okolju varno in prijazno kmetovanje, mladim ter sodelovanju s Slovenci po svetu ob 25. obletnici osamosvojitve.

Celjski sejem: od 13. do 18. septembra

Medtem ko se sejemsko dogajanje v Gornji Radgoni počasi bliža h koncu, pa so v Celju v teku še zadnje priprave na tradicionalni Mednarodni obrtni sejem (MOS). Organizatorji sejma pričakujejo 1.500 razstavljavcev iz 30 držav. V razstavnem programu letošnjega MOSa bo v ospredju celovita ponudba vsega za gradnjo in obnovo doma, vključno z notranjo opremo oz. pohištvom, ki so mu v Celjskem sejmu namenili posebno sejemsko dvorano E. Gre za novost na MOSu, s čimer se je organizator odzval na pobudo obiskovalcev, ki so to vsebino najpogosteje pogrešali. Večja bo letos tudi ponudba kulinarike, ki so jo preselili v večjo, prenovljeno sejemsko dvorano C, ter ponudba kamping in karavaning opreme oziroma ponudbe za aktivno preživljanje prostega časa v naravi, tudi s turistično ponudbo, sporočajo iz Celjskega sejma.

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300